Avanti Dames Brugge stijgt naar eerste landelijke

Bruno D'hont is de nieuwe coach bij Avanti. © BV
Redactie KW

Avanti Dames Brugge nam afscheid van de competitie als vicekampioen in tweede landelijke en als halve finalist in de Beker van West-Vlaanderen die ze echter verloren van een veel te sterk Blue Cats Ieper uit eerste landelijke.

Coach Van Craeymeersch neemt ook trots afscheid van zijn dames die nu als bijkomende stijger volgend seizoen aan de slag gaan in eerste landelijke. Hij wordt opgevolgd door Bruno D’hont, vorig seizoen nog coach bij de heren van Ruddervoorde. “Ik heb wel wat ervaring met het coachen van dames. Ooit was ik aan de slag als assistent van Ronny Seghers bij Koksijde en een paar jaar geleden leidde ik ook de dames van Ieper in eerste landelijke. Nu ben ik blij dat ik dit Avanti dit seizoen onder mijn hoede heb. Ik heb een paar wedstrijden bekeken, maar kan niet zeggen dat ik ze door en door ken. Pas in augustus, na enkele trainingen, zal ik mij een totaalbeeld kunnen vormen van deze ploeg. Eerste landelijke is een grote stap voorwaarts. Er valt een groot niveauverschil te noteren tussen deze twee reeksen. Voorbeeld hiervan was de halve finale in de Beker van West-Vlaanderen tegen Ieper. Toen kwamen ze duidelijk een stapje tekort.”

De nieuwe coach heeft ook al zijn ambitie, zij het in potlood, genoteerd. “Eerst moeten we realistisch blijven en ons verzekeren van het behoud. Dat zou al een overwinning zijn op zich.”

goede start

“Daarnaast hoop ik dat we een goed seizoen draaien. Daarmee wil ik zeggen dat het heel belangrijk is om een goede start te hebben en zo ervaring op te doen. We gaan natuurlijk wedstrijden verliezen, maar als we dit kunnen doen met goed basketbal en onze tegenstrevers het vuur aan de schenen kunnen leggen, dan ben ik al tevreden. Ik hoop wel dat we hier en daar eens kunnen zorgen voor een uitschieter tegen een betere middenmoter. Dat zou ook al mooi zijn. Als we onze defence stevig op poten kunnen zetten, is er veel mogelijk. Ik zeg altijd als je 50 punten binnenkrijgt, moet je er maar 51 maken om te winnen“, besluit hij wijs.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier