Avanti Brugge Two: Eric Walter out, Dries Aelter in

© (Foto MD)
Redactie KW

Na een verloren corona-jaar start Avanti Brugge Two met ongewijzigde ambitie: kampioen spelen in de laagste provinciale reeks. Alvast twee verrassende berichten voor aanvang van de eerste oefenwedstrijd: Eric Walter liep een knieblessure op en Dries Aelter bindt de schoenen weer aan.

Het gebeurde op de allereerste training na ongeveer een half uurtje; bij een contact verdraaide Eric Walter de knie met een pijnlijke blessure tot gevolg. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat er geen ligamenten afscheurden, maar wel verrekt zijn. Een inactiviteit van 4 tot 6 weken verhindert Walter alvast om aan de competitie te beginnen.

Dries Aelter was al coach van de U14 van Avanti. Onlangs besliste hij om het nog eens als speler te proberen bij de Two-ploeg. “Op voorwaarde dat mijn rug het houdt en ik geen 30 minuten moet spelen,” lacht de voormalige Knokke-coach. Aelter kan terugblikken op een lange en rijke carrière, ook in de nationale reeksen. Volgende week wordt hij 41. Toch is hij daarmee niet de ouderdomsdeken van de gedoodverfde titelkandidaat in vierde provinciale B. Dat is en blijft Emanuel Verhaeghe, die over een tiental dagen zijn 45e verjaardag viert. Ook de onfortuinlijke Eric Walter en captain Alexander Albrecht gaan Aelter in dat klassement met een ongeveer twee jaar vooraf. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier