Avanti Brugge stunt in beker van Vlaanderen

© (Foto MD)
Redactie KW

Tegen de ongeslagen leider en gedoodverfde titelkandidaat uit de top division two, Kontich Wolves, plaatste Avanti zich na een aantrekkelijke wedstrijd en een verdiende zege voor de achtste finales: 85-72.

De wedstrijd werd in Ruddervoorde gespeeld voor een goed gevulde zaal. Avanti begon heel geconcentreerd en belette de bezoekers minutenlang om te scoren. Zelf wist het de voorgift van 15 punten zelfs uit te breiden: Niels De Boysere bracht zijn ploeg met zijn achtste punt op 27-7. Na 10′ was de beginstand (15-0) intact: 30-15.

Met drie bommen op een rij zette Sam Allemeersch de zaal helemaal op scherp (41-19), maar opnieuw vocht Kontich gedeeltelijk terug: 50-37 halverwege.

In de eerste helft was al veel energie verbruikt, maar dat lieten de roodhemden nauwelijks merken. De bezoekers wisten slechts heel even onder de tienpuntenkloof vandaan te geraken (62-53), maar een onstuitbare Allemeersch zette zijn ploeg met nieuwe bommen en vrijworpen op rozen (76-56).

In het slotquarter kwam de verrassende zege niet meer in gevaar en interim-coach Johan Boone gunde zijn basisvijf een collectieve applausvervanging op het einde van de wedstrijd.

VERVAELE 5, ALLEMEERSCH 31, DE BOYSERE 8, ROTSAERT 8, DOBBELAERE 18, Vandenkerckhove, Baele, Albrecht, Rappé, Ingelbrecht, De Bock, Verhaeghe.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier