Avanti Brugge strikt nu ook Wim Dobbelaere

© VDB
Redactie KW

Avanti Brugge voegt voor volgend seizoen Wim Dobbelaere aan zijn kern toe. Wim Dobbelaere speelt op dit moment nog in Top Division One bij Melco Ieper. Hij trekt volgend seizoen naar Avanti Brugge, dat wellicht in eerste provinciale zal aantreden.

Ik zie het enorm zitten om bij deze ambitieuze club in provinciale te spelen,” klinkt het in een eerste reactie bij Dobbelaere.

Avanti’s nieuwe coach Werner Rotsaert kan stilaan rekenen op een dream team om ook in eerste provinciale uit te blinken. Met Wim Dobbelaere werd zopas de vierde ophefmakende transfer gerealiseerd.

Dobbelaere is een 33-jarige, multi-inzetbare speler die zijn sporen in de nationale reeksen verdiende. Sinds zijn achtste speelde hij bij Oost-Vlaamse jeugdploegen, daarna bereikte hij een eerste hoogtepunt met Gent Dragons en Gent Hawks. Tien jaar geleden kwam hij bij Zwevezele terecht, daarna volgden Oudenaarde en Pitzemburg Mechelen, maar tussendoor keerde hij ook nog even terug naar zijn Gentse roots.

Bij Oostkamp werd hij drie jaar geleden meteen de gedroomde leidersfiguur. Toen toenmalig coach Bruce Minne de Merels ruilde voor Melco Ieper, wist hij zeer goed wie hij liefst meenam naar de westhoek. Dobbelaere keert dus nu terug naar het Brugse.

Hij is al de vierde toptransfer voor het ambitieuze Avanti, na Dries Rotsaert, Niels Vervaele en Sam Allemeersch. Of daarmee de transfermolen stilvalt voor de leider in tweede provinciale, is nog onzeker.

(BV/MD – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier