Avanti Brugge stoomt door naar vierde opeenvolgende titel

Dries Rotsaert. © foto MD
Redactie KW

Nu ook eerste achtervolger Koksijde meer en meer van zijn pluimen verliest kan niets een vierde opeenvolgende Avanti-titel nog in de weg staan. Na de komende Brugse derby wordt werk gemaakt van de plannen voor de kampioenenviering in eerste provinciale.

Niemand slaagde er de voorbije weken in om Avanti Brugge ook maar een strobreed in de weg te leggen. “Dat zal ook in de resterende weken niet meer gebeuren”, is Dries Rotsaert overtuigd van een feilloos parcours. “Zelfs een mindere dag vangen we makkelijk op, want we hebben een brede kern en er staan genoeg anderen klaar om een geblesseerde te vervangen.”

Ook Racing Brugge Two, dat aan een sterke periode bezig is, zal zaterdag dus geen obstakel vormen? “Natuurlijk mogen we niemand onderschatten, maar alleen als zij een superdag hebben en wij ondermaats zouden zijn in de afwerking, bestaat er een waterkansje dat er iets verkeerd gaat.”

“Al bij al beleef ik een prachtig jaar. Ik ben terecht gekomen in een ambitieuze club met een goed uitgewerkte structuur en enthousiaste vrijwilligers. We deden het schitterend in de Beker van Vlaanderen en noemen het een domper dat we andermaal op Sijsele botsten in de provinciale beker. Het ligt voor de hand dat we ook volgend jaar weer voor de titel gaan, zodat de nationale reeksen steeds dichter komen.” (MD)

Zaterdag 8 februari om 18.15 uur: Racing Brugge Two – Avanti Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier