Avanti Brugge ontvangt bekerkiller Sijsele Two: “Niet uit op revanche”

Redactie KW

Er kan Avanti Brugge nauwelijks nog iets overkomen in de race naar de vierde opeenvolgende titel. Sijsele Two, dat de Bruggelingen voortijdig uit de beker van West-Vlaanderen kickte, zal ongetwijfeld met een andere ploeg aantreden en minder competitief zijn dan enkele weken geleden.

Revanchegevoelens zijn er dan ook amper, maar het betekent niet dat Avanti zonder verdere doelstellingen wacht op de titelviering. “17 of 18 jaar speelde ik bij Sijsele, maar de verbondenheid vermindert gaandeweg”, aldus Jens Rappé (39). “Revanchegevoelens voor de bekeruitschakeling heb ik al helemaal niet. Eigenlijk leeft dat in de hele spelersgroep niet, want de Sijseelnaren treden meer dan waarschijnlijk met een totaal andere ploeg aan. In die bewuste bekermatch speelden vijf jonge spelers uit hun One-kern mee. We spelen dus niet tegen de ploeg waartegen we revanche willen nemen!”

Ongeslagen blijven

“Ik verwacht dus dat we onze 16de competitiewinst zullen boeken, met redelijk gemak en met een hoge score. Als er geen onverwachte omstandigheden opduiken zoals een reeks blessures, zijn we goed op weg om voortijdig zekerheid over de vierde opeenvolgende titel te verwerven. Onze achtervolgers maken bovendien fouten en hebben nog een moeilijk programma. Naast dat objectief hebben we echter nog een andere doelstelling: we willen deze competitie zonder één enkele verliesmatch afsluiten en dat is iets waar we ons elke week op kunnen focussen.”

Moeilijk afscheid

Rappé zelf staat binnenkort voor een moeilijke keuze. “Ik ga ervan uit dat ik na dit seizoen stop. Om nog door te kunnen gaan in de One-ploeg, moet ik mijn conditie en tempo serieus opvijzelen, dat voelde ik dit seizoen meer dan genoeg. Ik zal wel een plaats in de sportieve cel krijgen en wil nog wat corpo spelen. Uitzonderlijk kan ik dan eventueel nog eens depanneren.” (MD)

Zondag 19 januari om 11 uur: Avanti Brugge-Sijsele Two.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.