Avanti Brugge bouwt ploeg voor hogere afdelingen

Niels Vervaele verlaat na één jaar Basket Sijsele (top division one) en verdedigt volgend jaar de Brugse kleuren. © MD
Redactie KW

Na Dries Rotsaert (center, 2.07m, Zwevezele, 2e landelijke) heeft Avanti nu nog een dikkere vis aan de haak: Niels Vervaele verlaat na één jaar Basket Sijsele (top division one) en verdedigt volgend jaar de Brugse kleuren.

Met het binnenhalen van deze vleugelspeler, die eerder ook al voor KB Gistel/Oostende en KBBC Oostkamp uitkwam, heeft Avanti Brugge alvast een topper vastgelegd voor volgend seizoen. Vervaele toonde zich dit jaar vooral een nuttige speler voor Sijsele, dat een moeilijk seizoen beleeft in de voormalige tweede klasse.

Geen enkele kenner twijfelt eraan dat Avanti voor het derde jaar op rij zal promoveren en volgend jaar in eerste provinciale zal spelen. Het lijkt erop dat de ploeg van voorzitter Wim Vanbesien dat absoluut niet als het doel of eindstadium beschouwt. Eerder werd Werner Rotsaert aangetrokken als opvolger van de afscheidnemende coach Eric Walter. Met een grote speler als Dries Rotsaert en een forward als Niels Vervaele, die bekend staat als multi-inzetbaar en ploegbelang boven alles zet, ziet het ernaar uit dat Avanti nu al als de te kloppen titelkandidaat voor volgend seizoen aangeduid mag worden.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier