Arthur Goethals ook volgend seizoen voorzitter van de basketballiga

Arthur Goethals. © belga
Redactie KW

De Algemene Vergadering van de Pro Basketball League heeft tijdens haar vergadering van vorige woensdag de aanbevelingen van de voorzittersvergadering van 16 mei bevestigd.

Zo werden zowel de competitieformule als de startdatum van 2 oktober formeel vastgelegd. Indien er zou blijken dat een later begin zich opdringt, kan uitgeweken worden naar een begindatum van 16 oktober of 6 november. Centraal in het geheel is en blijft de veiligheid van alle stakeholders.

“Samen met een externe partner zal de Pro Basketball League de nodige protocollen uitwerken zodat clubs opnieuw mensen mogen verwelkomen in hun zalen in een coronaproof omgeving, rekening houdende met de geldende voorschriften van federale, regionale en lokale overheden”, merkt general manager Wim Van de Keere op.

Uitdagingen

De Algemene Vergadering heeft eveneens het mandaat van voorzitter Arthur Goethals en zijn dagelijks bestuur verlengd met één seizoen. De verkiezing van een nieuwe voorzitter wordt dus uitgesteld naar juni 2021. Die verlenging van het mandaat komt met een belangrijk jaar in het verschiet, waarin de heropstart van de competitie na de pandemie en de voorbereiding van de organisatie van een BeNeLeague vanaf het seizoen 2021-2022 de fundamentele uitdagingen zullen zijn. Binnen het dagelijks bestuur – samengesteld uit Thierry Wilquin (manager Belfius Mons-Hainaut), Maarten Bostyn (voorzitter Hubo Limburg United) en André Dekandelaer (voorzitter Phoenix Brussels Basket) – werd Maarten Bostyn als vice-voorzitter benoemd in plaats van André Dekandelaer.

Ex-voorzitter BC Oostende

In 2015 was Arthur Goethals verkozen tot ligavoorzitter voor een termijn van vijf jaar als opvolger van Patrick Wijns. Voordien was Goethals al ondervoorzitter van de Pro Basketball League.

“Ik wens de clubs te bedanken voor het vertrouwen. Wij konden in de moeilijke afgelopen periode rekenen op veel begrip en solidariteit bij veel stakeholders en zijn hen daar dankbaar voor. Ook in de toekomst zal er begrip en vooral een grote zin voor realisme nodig zijn bij alle partijen om de heropstart te doen slagen en onze geliefde sport weer te doen bloeien”, aldus voorzitter Arthur Goethals, die van januari 2007 tot juni 2015 voorzitter van BC Oostende was.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier