Ann Wauters: “We hebben een serieuze driepunter gescoord”

(foto Belga)©DIRK WAEM BELGA
(foto Belga)©DIRK WAEM BELGA
Tom Vandenbussche

Basketlegende Ann Wauters (40) straalde toen ze vorige week op haar ‘oude’ dag de trofee van Ploeg van het Jaar mocht ophalen, aan de zijde van Emma Meesseman, Philip Mestdagh en … Wout van Aert. Wij schotelden de Bellegemse drie vragen voor.

1. Ann, we hebben je vorige week op de uitreiking van Sportvrouw van het Jaar zien stralen zoals je nooit eerder deed.

(lacht) “Ja, we hebben daar een serieuze driepunter gescoord met die drie prijzen (Sportvrouw van het Jaar met Emma Meesseman, Trainer van het Jaar met Philip Mestdagh en Ploeg van het Jaar, red.) , maar dat de Belgian Cats tot Ploeg van het Jaar zijn verkozen, was heel speciaal. Akkoord, we weten allemaal dat 2020 geen normaal jaar was en wij het geluk hadden dat die kwalificatie voor Tokio net voor corona viel. In Oostende, in West-Vlaanderen dan nog. Het was mijn persoonlijk hoogtepunt van 2020 en van de Belgian Cats.”

2. De Cats ogen opvallend West-Vlaams. Heb jij daar een verklaring voor?

(grijnst) “En dan ook nog eens met twee zussen. Ongelofelijk is het. In Ieper heeft Philip Mestdagh natuurlijk een heel belangrijke rol gespeeld met zijn twee dochters Hanne en Kim, met Emma, met Julie Vanloo ook die daar als jong meisje is komen spelen. Hij heeft daar een goeie basis gelegd. En aan de zee heb je ook nog eens Kyara Linskens en de zusjes Massey, maar wat daar de reden voor is, kan ik je niet zeggen. (lacht) Misschien de zeelucht?”

3. Wat mogen we nu eigenlijk van de Belgian Cats in Tokio 2021 verwachten?

“Ik denk dat we vooral voorzichtig moeten zijn en blijven. Na 2020 is er nog veel onduidelijkheid. Hoe hoog ligt ons spelniveau momenteel? We hebben de voorbije jaren (brons op EK 2017, vierde op WK 2018, red.) enkele mooie resultaten behaald, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Uiteraard zouden we ons graag in de rol van underdog wentelen, maar dat zijn we intussen niet meer. (glimlacht) We gaan met gezonde ambities naar Tokio. Een kwartfinale op de Spelen zou fantastisch zijn. Maar het is beter dat we trouw aan onszelf blijven en het stap voor stap doen. Dat is onze leuze voor elk tornooi.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.