Ann Wauters keert na 17 jaar terug naar België

Twitterkoning Marc Coucke, die in Castors Braine gaat investeren via Etixx, zette deze foto met de verse aanwinst prompt op zijn favoriete medium. © Twitter/Marc Coucke
Redactie KW

Vijfvoudig Europees Basketbalspeelster van het Jaar Ann Wauters uit Bellegem keert na 17 jaar terug naar België.

De 34-jarige Wauters tekende voor één seizoen bij Belgisch kampioen Castors Braine. Dat werd dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie in het gemeentehuis van Eigenbrakel. Wauters was vorig seizoen aan de slag bij het Franse Villeneuve d’Ascq. Daarmee veroverde ze in maart nog de Eurocup, nadat in de finale Castors Braine werd verslagen.

Buitenlandse tournee

Zeventien jaar geleden begon Wauters haar Europese carrière in Frankrijk bij Valenciennes-Orchies, nadat ze van 1995 tot 1998 de kleuren van Aalst had verdedigd. Met Valenciennes-Orchies boekte ze haar eerste van vier eindzeges in de Euroleague. Daarna speelde Wauters voor achtereenvolgens Samara, CSKA Moskou en Ekaterinburg (allemaal in Rusland), het Spaanse Valencia, het Turkse Galatasaray en opnieuw Ekaterinburg. Ondertussen was ze ook actief in de WNBA en in Zuid-Korea. De Bellegemse werd in haar carrière vijf keer verkozen tot Europees Speelster van het Jaar.

Verder raakte ook bekend dat Etixx, het sportvoedingsmerk van Marc Coucke, de nieuwe hoofdsponsor wordt van Castors Braine, dat vanaf volgend jaar als Etixx Mithra Castors Braine door het leven gaat. Etixx investeert na de de wielerploeg Topsport Vlaanderen-Etixx dus in een tweede vrouwenteam.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier