Ann Wauters en Kim Mestdagh beleven “historisch moment” met Belgian Cats

Redactie KW

Ann Wauters kwam na de kwalificatie van de Belgian Cats voor de kwartfinales van het WK woorden tekort. “We hadden twee kansen om ons te plaatsen, tegen Spanje en in de barrage. We hebben de kans vandaag gegrepen. Dat is ongelofelijk. Ik heb er geen woorden voor!”, reageerde ze na de stuntzege tegen Spanje.

“Vanaf het begin zaten we goed in de match. We voelden dat er iets mogelijk was. Ik voelde mij ook goed van bij de opwarming. Vandaag kregen we onze kans en we hebben die gegrepen. Spanje heeft echt gespeeld om te winnen maar wij hebben de mogelijkheden benut.”

Wauters had ook woorden van lof voor Emma Meesseman, die de beslissende korf maakte. “Ik had kort daarvoor een fout gemaakt en dacht ‘Oh nee, het is toch niet waar’. Maar Emma was uitzonderlijk. Ze werd uitstekend aangespeeld door Kim Mestdagh en stond zo vrij. Nu gaan we echt genieten van dit historisch moment voor het Belgische basket!”

Kim Mestdagh had met 21 punten een groot aandeel in de zege tegen Europees kampioen Spanje. “Dit is gewoon fantastisch”, zei ze na afloop. “Het was het perfecte scenario dat we in de slotseconde de korf maken die ons bij de top acht van de wereld plaatst. We zeiden vooraf dat we voor de overwinning zouden spelen en dan wel zouden zien hoe de match zou verlopen. Wij hebben er veertig minuten voor geknokt. Tegen Japan kwamen we in de slotfase misschien wat maturiteit tekort maar tegen Spanje deden we het op ervaring. Dit is historisch voor België!”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.