Ankara vernedert Filou Oostende in eigen huis

In Turkije boden Dusan Djordjevic en zijn ploegmaats veel meer weerwerk dan in eigen huis waar een pijnlijke nederlaag werd geleden. © PR

Filou Oostende is nog helemaal niet zeker van een play off-ticket in de Champions League. De Turkse groepsleider Türk Telekom Ankara was enkele maatjes te sterk en won aan zee met 67-85.

Sylla opende met een aardige bom de score, maar Johnson vertoonde meteen imitatiegedrag. De Turken duwden door tot 3-8, maar Sylla gooide snel een tweede bom. Ook Mwema had zijn afstandswapen scherpgesteld. De ingevallen McIntosh bracht Oostende met 13-12 opnieuw voorop. Oostendes vierde bom volgde in de achtste minuut uit de handen van McIntosh: 16-13. En de Oostendenaars bleven bommen afvuren. Angola tekende 19-13 aan, het sein voor een eerste Turkse time-out.

Van der Vuurst en Buysse slaagden er niet meteen in vanop de driepuntlijn te scoren. Turen deed het aan de overzijde op de buzzer wel waardoor Ankara met een lichte 19-21-voorsprong het openingskwart afsloot.

Driepunterfestival

Met twee leuke korven dikte Van der Vuurst de Oostendse productie aan, maar twee bommen van Beygül hielpen Ankara aan een 23-29-bonus en dat dwong coach Gjergja tot een minuut inspiratie aan de zijlijn. Er volgde snel een nieuwe time-out, want Kaya driepunterde tot 25-36 na 14’04”. De schade nam toe. Campbell knalde ook twee zuivere bommen in de Oostendse mand: 28-47. Bij Oostende bezondigen zowel Sylla als Mwema zich aan een verre airball. En dan stond plots, met nog anderhalve minuut voor de rust, een twintiger (28-49) op het bord. De Turken hadden een 0-13-run geplaatst in een drietal minuten.

Na de rust (33-53) hadden de bezoekers geen zin om zomaar op hun lauweren te rusten. Iets voor de 25ste minuut driepunterde Wiltjer zelfs pijnlijke 42-71-cijfers op het bord. Boeken toe, heet dat dan. Ankara haalde het uiteindelijk met 67-85, nadat Sylla met enkele dunks de Oostendse supporters nog wat plezierde.