Amar Sylla van Filou krijgt een nieuwe kans in Litouwen

Amar Sylla heeft er een moeilijke periode opzitten. © gf
Redactie KW

Amar Sylla, het grote talent van de jeugd van Real Madrid en de twee vorige seizoenen met ups en downs bij Filou Oostende, speelt volgend seizoen in de Baltische staten.

Amar Sylla kon normaal nog een derde seizoen bij Filou Oostende spelen maar beide partijen gingen na de vorige jaargang in een zogenaamd onderling overleg uit elkaar. Sylla, die zoals Antwerpenaar Vrenz Bleijenbergh in de NBA-draft geen nieuwe club vond, waagde deze zomer wel zijn kans in de NBA Summer League. Helaas werd dat ook geen aangenaam verhaal voor de Senegalees. Amar Sylla deed een heel slechte ervaring bij Orlando Magic in de NBA Summer League op. Van de vijf matchen in Las Vegas kreeg hij enkel een invalbeurt in de 71-108-nederlaag tegen Boston Celtics. Sylla plukte één verdedigende rebound in 5’26”.

Opnieuw naar de top?

Sylla zoekt zijn heil volgend seizoen in Litouwen, één van de drie Baltische staten. Sylla tekent echter geen contract bij toppers als Zalgiris Kaunas of Rytas Vilnius, evenmin bij teams als Lietkabelis of Juventus Utena. Neen, hij bereikte een akkoord met Nevezis Kedianiai, de nummer tien uit de Litouwse competitie. Hopelijk grijpt hij daar zijn kans om opnieuw aan de weg naar de top te klimmen. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier