Achtste nederlaag op rij voor KB Gistel Oostende

Quinten Smout werd topschutter met 17 punten. © (Foto VDB)

KB Gistel Oostende is er ook tegen Latem-De Pinte Donza niet in om de eerste seizoenszege te pakken. De kustploeg verloor met 68-79.

Huurman en Gebbert zorgden voor 12-7 halverwege het eerste kwart. Onder impuls van Ramma duwden de bezoekers door naar 12-17. Gebbert zette met een drietje KBGO weer langzij (24-24), maar Unruh scoorde op de buzzer van het eerste kwart 24-27. Smout en Lambrecht brachten de thuisploeg bij 34-35 terug in de match, maar met twee driepunters diepte LDP Donza de kloof weer uit. Bij de rust leidden de bezoekers met 42-50.

Ook dit keer was de tweede helft er duidelijk te veel aan voor de thuisploeg. Scoren lukte in het derde quarter nauwelijks nog. Smout zorgde met twee vrijworpen en een driepunter voor 47-59 halfweg, daarna volgde enkel nog een korf van Gebbert (49-67). Na 58-76 loste Donza de teugels, al kon KBGO niet veel meer doen dan de eindstand een gezicht geven.

Volgend weekend is KBGO vrij, de week erop komt Melco Ieper One naar de Versluys Dôme.

Gistel Oostende: Gebbert 7, Rebergen 4, Lambrecht 9, Huurman 10, Buysse 4, Smout 17, Kediambiko 10, Platteeuw 3, Palm 2, Waleson 2.