Abonnees van Filou Oostende kunnen alle matchen zien, fysiek of digitaal

Alle competitiewedstrijden zijn volgend seizoen te bekijken via embl.tv. © (Foto PR)
Redactie KW

Alle clubs van de Pro Basketball League streven ernaar om minstens aan abonnementhouders en commerciële partners toegang tot de arena te verlenen bij alle wedstrijden van hun club.

Bij aanvang van de competitie, in het weekeinde van 7 en 8 november, zullen op wedstrijddagen geen tickets aan het loket verkocht worden. Indien op basis van de toegelaten capaciteit nog tickets beschikbaar zijn, moeten supporters die tickets verplicht online aankopen. Voor de uitbating van cafetaria en het restaurant zullen de geldende horecaprotocollen van toepassing zijn.

De abonnees van onder meer Filou Oostende krijgen volgend seizoen gratis toegang tot embl.tv van de EuroMillions League, de competitie in de hoogste reeks. Via het streamingplatform (www.embl.tv) kunnen ze alle wedstrijden van de Belgische competitie live volgen en/of herbekijken. Het platform was tijdens het vorige seizoen gratis voor iedereen, maar vanaf 1 december 2020 zal het platform betalend zijn voor alle niet-clubabonnees.

“Door toegang tot alle live-wedstrijden op embl.tv op te nemen in het abonnement, zal een abonnee dus het hele seizoen alle wedstrijden van zijn club ofwel fysiek ofwel digitaal kunnen bijwonen. Om de gebruikerservaring nog te verbeteren investeert de basketliga daarvoor in de stabiliteit van de verbindingen in elke zaal en zal elke wedstrijd op het platform voorzien worden van commentaar”, zegt voorzitter Arthur Goethals van de Pro Basketball League.

Veiligheid

“Het begin van de competitie en de voorbereiding zullen volledig in het teken staan van de veilige opstart voor alle aanwezigen bij de wedstrijden”, benadrukken de eersteklassers. De Pro Basketball League ging hiervoor een samenwerking aan met externe preventiedienst Mensura, die op dit moment de laatste hand aan het leggen is aan het algemeen protocol voor de opstart. Daarnaast zal Mensura op basis van individuele audits van alle zalen van de clubs het algemene protocol omzetten naar een op maat gemaakt protocol en draaiboek aangepast aan de zaal van elke club.

Op de laatste bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad werd beslist dat indooractiviteiten mogen doorgaan met maximum 200 aanwezigen, maar de Veiligheidsraad liet een opening voor uitzonderingen voor permanente structuren zoals sportzalen en evenementenhallen. Deze kunnen op basis van een individueel dossier via het CIRM instrument (Covid Infrastructure Risk Model, www.covideventriskmodel.be) in samenspraak met de lokale overheid een uitzondering op dit aantal bekomen indien aan bepaalde minimumvereisten voldaan wordt.

“Binnen de evenementensector werd afgelopen weken veel werk verricht om een kader te creëren dat moet toelaten evenementen en wedstrijden met meer publiek te laten doorgaan. Op basis van dit kader en de aan de zalen aangepaste protocollen, zijn we ervan overtuigd dat onze clubs in staat zullen zijn om de wedstrijden, in overleg met hun lokale overheid, op een veilige manier met een maximum aan publiek te organiseren. Met Mensura beschikken we over een partner die deze opstart op een geloofwaardige manier kan begeleiden naar de overheid toe”, benadrukt Wim Van de Keere, general manager Pro Basketball League.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier