Aaron Germonprez (Mibac Middelkerke Two) speelt competitie en beker in één weekend

Aaron Germonprez wil snel de eerste zege. (foto BVAO) © bvao
Redactie KW

De Two-ploeg van Mibac Middelkerke kende een moeilijke seizoensstart. Dit weekend staat zowel een competitie- als een bekermatch op het programma. Voor Aaron Germonprez geniet de competitie in derde provinciale de voorrang, maar een eersteprovincialer uit de beker knikkeren, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

De competitiestart liep voor de Two-ploeg van Mibac totaal anders dan verwacht. “De seizoensstart hebben we volledig gemist met een dramatische nul op drie”, vertelt Aaron Germonprez meteen. “We spelen niet meer het basketbal dat we twee jaar geleden brachten voor de onderbreking door de coronapandemie. We werken eraan op training, maar dit moet nog omgezet worden in de matchen.”

De laatste wedstrijd dateert al van twee weken terug. Toen werd met 67-47 verloren van Avelgem. “Een enorm teleurstellende nederlaag in Avelgem”, gaat Germonprez verder. “Een match die we altijd hadden moeten winnen, als we ons eigen spel zouden spelen en de shots wat meer binnen vielen. We zijn ook nog geen enkele match compleet geweest, hopelijk zijn we snel terug compleet en kunnen we opnieuw rekenen op enkele belangrijke pionnen binnen de ploeg.”

Voorgift van tien punten

Dit weekend staan er twee wedstrijden op de agenda. Mibac Middelkerke speelt twee keer in eigen huis. Zaterdag komt ZwevegemDeerlijk Three over de vloer. Zondag staat de zestiende finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen eersteprovincialer Vagant Kortrijk op de agenda.

“De competitie geniet onze absolute prioriteit. Door de moeilijke competitiestart is elke wedstrijd voor ons belangrijk, maar ook heel moeilijk. We moeten zo snel mogelijk die eerste overwinning pakken, zodat de twijfel verdwijnt. Een overwinning zal hoe dan ook een opsteker zijn en ons vertrouwen geven voor wat nog moet komen.”

Zondag start de Two met een bonus van tien punten, door het reeksverschil tussen beide ploegen. “In de bekermatch is er dan ook niks van moeten. Het is een extra wedstrijd en we zijn blij dat we in de zestiende finales zitten. We moeten ook realistisch zijn, al zegt het ook niet veel dat het een ploeg uit eerste provinciale is. We gaan ervoor en zien wel waar we uitkomen.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier