Aalstar zet bordjes tegen Oostende weer gelijk in tumultueuze wedstrijd

© BELGA
Redactie KW

Een bommenfestival van een vurig Okapi en een reeks heel betwistbare beslissingen die zelfs coach Gjergja wegstuurden, kleurden de 84-69-zege van Okapi Aalstar tegen Telenet Oostende.

Met vijf punten van Gillet opende Oostende de score, maar na 11-11 namen de Okapi’s de controle over de partij over. De thuisploeg slaagde erin tijdens het initiële quarter zeven bommen aan 87 % doorheen de mand te knallen. Zo nam Aalstar snel afstand tot 24-11 en 29-13. Bovendien had ref Delestrée toen al een technische fout ten nadele van coach Gjergja gefloten.

Na een betwiste onsportieve fout van Serron blies ref Denis een technische fout voor de Oostendse bank. De vurige Okapi’s maakten hiervan handig gebruik om al in de dertiende minuut de grens van twintig punten ruimschoots (40-14) te overschrijden. Twee bommen van Petrovic vormden een goed antwoord. Evenveel driepunters van Djordjevic in de slotminuut herleidden de achterstand halverwege tot 49-33.

Gjergja weggestuurd, heibel aan de tafel

In de 25ste minuut milderde Petrovic de achterstand tot tien stuks (51-41). Oostende leek klaar om in het slotkwart keihard te strijden voor de zege, tot ref Denis twintig seconden voor het halfuur coach Gjergja een tweede technische fout aansmeerde. De Kroaat moest de zaal verlaten. Okapi sprintte weg tot 67-49 maar Djordjevic herleidde het verschil nogmaals tot tien eenheden: 69-59.

Daarna was er een hele heisa aan de tafel omtrent het scorebord en snoepte de tafel één punt van Oostende af. Dichter dan 73-65, met een korf van Thompson, naderde BCO niet meer. Okapi won met 84-69 en het staat dus 1-1.

Donderdagavond heeft het derde duel in Oostende plaats, zaterdag het vierde in Aalst en misschien maandag een vijfde aan zee.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier