Ieper Melco verslaat Donza HSE

Melco won ook dit weekend in Top Division Men 1. De Ieperlingen deden dat op het terrein van Donza HSE met 57-71. Andermaal was Hazard de uitblinker met 17 punten en 11 rebounds.

Ieper Broer van Emma en Kim: "Wat onze zussen presteerden is gewoon te gek voor woorden"

Thijs Meesseman (broer van Emma) en Robin Mestdagh (broer van Kim (en van Hanne)) spelen zelf basketbal, maar doen dat zonder problemen in de schaduw van hun bekende zussen. Ze genieten ook volop mee met van hun successen, zoals de WNBA-titel die de twee Ieperse zopas behaalden. "Wat we hen toewensen? De Olympische Spelen."

Ieper Emma Meesseman: "Ik realiseer me het nog niet, ik wil gewoon winnen bij al wat ik doe"

Emma Meesseman en Kim Mestdagh zijn zondagochtend aangekomen in België na het behalen van de WNBA-titel met de Washington Mystics. De twee Belgian Cats gaven toe dat ze zich nog niet goed realiseren wat zich heeft afgespeeld. Meesseman, verkozen tot MVP van de Finals, gaf toe dat ze helemaal "leeg" was door "de intensiteit van de play-offs en de stress van de finalewedstrijden".

Sijsele Sijsele onderuit tegen Guco Lier

Na een veelbelovende start, holde Sijsele driekwart wedstrijd achter de feiten aan. De 'noodzakelijke' overwinning werd veel te makkelijk weggegeven: 68-79.

Heule Michiel Snauwaert speelt met Wikings tegen zijn ex-club

Zondagvoormiddag ontvangt Wikings Kortrijk in hun thuisbasis aan het Heulse Lagae-plein de buren van Kortrijk Spurs Three voor de vijfde competitieronde in eerste provinciale. Met een drie op vier is Wikings goed aan de competitie begonnen. Spurs Three moet tevreden zijn met één op vier.

Waregem Zowel Basket Waregem One als Two speelt topduel in Gent

De dames van ION Basket Waregem One zijn het seizoen foutloos begonnen met een vijf op vijf. Vorig weekend won het zijn derde topper op een rij tegen Phantoms Basket Boom met 58-75. Maar ook de tweede ploeg mag van een geslaagde start spreken in tweede landelijke na een drie op vier. Dit weekend spelen beide ploegen tegen respectievelijk Amon Gentson One en Two.