800 uitgelaten jeugdbasketbalspelers juichen BCO naar de overwinning

© Davy Coghe
Redactie KW

Krant van West-Vlaanderen nodigde vrijdagavond maar liefst 800 basketbal jeugdspelertjes en hun ouders uit voor de wedstrijd van Filou Oostende tegen Luik.

Krant van West-Vlaanderen organiseerde daarvoor een wedstrijd voor alle basketbal jeugdploegen. Alle deelnemende jeugdploegen moesten enkele vragen beantwoorden gevolgd door een schiftingsvraag. Het ging dan voornamelijk om West-Vlaamse jeugdploegen. Krant van West-Vlaanderen deed dat om het jeugdbasketbal te promoten. Per team, en dat waren er zo’n 58, werden vervolgens 20 tickets verdeeld.

Mondjesmaat stroomden de jeugdspelers binnen waar ze hartelijk werden verwelkomd door het KW-team. Ze kregen allemaal een goodiebag en daarna werden ze door onze huisfotograaf Davy vereeuwigd op foto. Na het fotomoment was het tijd om de imposante tempel van BCO te betreden.

Rapid Langemark schoot de hoofdvogel af. De Langemarkse U10 en U12 kregen de eer om aan de hand van de BCO-spelers het terrein op te lopen. Mauro Anseeuw van Lions Zedelgem mocht dan weer de bal opwerpen voor de start van de wedstrijd. Niemand in de zaal was trotser dan Mauro. Intussen werden T-shirts het publiek ingeschoten door de Coca-Cola dancers. De gelukkigen die een t-shirt konden vangen, konden deelnemen aan een spelletje tijdens de pauze.

In de pauze tussen het tweede en derde kwartier speelden de jeugdspelertjes van Rapid Langemark een wedstrijdje onder elkaar. Tijdens de time-out in het derde kwartier werden nog eens twaalf gesigneerde BCO-shirts verloot. De KW-avond bij BCO werd afgesloten met een signeersessie van alle BCO-spelers voor de jeugdspelertjes. Na afloop keerden alle jeugdspelertjes tevreden naar huis.

Klein detail: Filou Oostende won de wedstrijd van Luik met 100-72.

https://www.youtube.com/watch?v=krVat1_7E1Y

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier