3×3 Masters brengen urban basket binnen in de Lange Munte

De KBTK Bitches mte Vibe Bevernage, Nohaila Msili, Yante Strumane en Julie Flamey kenden weinig moeite met de tegenstand. © KDS
Redactie KW

Het 3×3-basket is aan een opmerkelijke opmars bezig in het kader van de FIBA. Wereldwijd is het de grootste urban sport ter wereld. Op de Olympische Spelen van Tokio 2020 wordt 3×3 olympisch, zowel voor dames als voor heren. Ook op Belgisch niveau is er een populair circuit.

De dreigende regen noopte de organisatie tot het verplaatsen van het evenement van de Kortrijkse Veemarkt naar Sportcampus Lange Munte. 3×3 wordt halfcourt gespeeld in ploegen van vier spelers of speelsters. Bij de U18 meisjes was een Kortrijks team van K-BTK met Yante Strumane, Nohaila Msili, Julie Flamey en Vibe Bevernage verpletterend sterk voor de concurrentie. Met resultaten als 12-2, 14-1 en 16-2 haalden ze zonder diep te moeten gaan de eindzege. Bevernage maakte dizelfde avond nog haar valies voor een basketstage in de Pau Gasol Academy te Barcelona, waarmee het K-BTK-bestuur haar verraste.

WK in China

Anders was het bij de U18-jongens waar enkele lokale ploegen niet in de halve finale geraakten. Het team The Ballers met de broers Vandorpe, Miel Croubels en Bert Claeys (Oostrozebeke) miste de finale in de extra time van de halve finale tegen Izegem. Izegem werd op hun beurt verslagen in de finale door Coast to coast met 16-10. De broers Vandorpe trokken daags nadien (2 juli) met de Vlaamse Fisec-ploeg naar Italië. Met hun prestaties in het 3×3-circuit kreeg hun team wel een ticket voor de 3×3-finales in Antwerpen op 30 juli.

Thibault Vandorpe van BC Kortrijk Sport sneuvelde met The Ballers in de halve finale.
Thibault Vandorpe van BC Kortrijk Sport sneuvelde met The Ballers in de halve finale.© KDS

Bij de 18+ dames won een Deerlijks team (Lisa Foucart, Tesse Kapenga, Cylia Ducoulombier en Nele Poffyn) met 8-12 de finale van de Coastgirls.

Wie 3×3 nog live wil zien, kan het programma checken op http://www.3x3masters.be. Diehards kunnen ook de World Cup U18 in het Chinese Chengdu volgen via http://www.fiba.com/3x3u18worldcup/2017/Men/Belgium.

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier