Basket- Oostende kansloos tegen Antwerp

Redactie KW

Het wordt een verloren seizoen voor BC Oostende. Niet alleen de nederlaag tegen Antwerp, maar vooral de manier waarop, sprak boekdelen.

De thuisploeg begon nochtans niet onaardig, met een sterke Paunic (die de geblesseerde Petrovic verving), en een alley-oop van nieuweling Pasco. Maar Antwerp nam vlug over, met een onhoudbare bommenregen van Timothy Black.

Oostende acteerde als los zand, en ook offensief werd de ene na de andere easy basket gemist. Tot overmaat van ramp demonstreerde Pervis Pasco hoe je vrijworpen vooral niet moet nemen (1 op 9). Bij de rust stond het 38-45.

Het verschil bleef voortdurend rond de tien punten hangen, tot in het vierde kwart opeens wel een vechtlustig Oostende op het parket kwam. Vooral Paunic sleurde zijn ploegmakker mee, en Oostende kwam tot op één punt bij 72-73. Een steal van Paunic zette Bauer op weg naar een driepunter. Maar Hopkins en Black duwden simpel het Antwerpse gaspedaal in, en meteen was de wedstrijd gespeeld, 78-85.

Na de wedstrijd gaf voorzitter Goethals eerlijk toe dat Oostende geen ploeg heeft, en dat het met de mentaliteit niet snor zit. De deur van de kleedkamer bleef zeer lange tijd dicht.

BC Oostende : Hite 12, Draper 10, Pervis 5, Paunic 18, Bosco 6, Haryasz 13, Bauer 14

Antwerp : Black 25, Dupont 2, Hopkins 21, Lynch 4, Oveneke 4, Gay 6, Lichodzijewski 8, Beghin 15.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier