Basket – BCO krijgt rammel van Charleroi

BC Oostende heeft in eigen huis zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. Aartsrivaal Charleroi kwam met 60-85 winnen.

Oostende had het zonder spelverdeler Huffman moeilijk om aanvallend iets in elkaar te krijgen. Charleroi kon in het eerste kwart rekenen op een sterke Riddick, 17-26. Ook de verdediging klopte van geen kanten. 31-45 stond het bij de rust.

Ook in de tweede helft kwam er geen beterschap. Het duurde liefst acht minuten tot Oostende een eerste veldkorf kon scoren. Charleroi draaide wel vlot, 37-66 na het derde kwart. De partij sleepte zich naar het einde. De 60-85 stand voor Charleroi was ruimschoots verdiend, vond coach Becirovic na zijn eerste topper in België : “Charleroi was beter voorbereid op deze wedstrijd. Ze speelden harder en agressiever, zowel in aanval als in verdediging. Mijn spelers waren niet klaar voor zo’n moeilijke partij. We blokkeerden compleet. Zij begonnen goed en wij werden te snel nerveus. Niets lukte nog.”

Oostende: Serron 2-5, Green 8-10, Mojica 2-2, Petrovic 8-4, Vukosavljevic 6-0, Lojeski 3-3, Paunic 0-4, Pelle 2-0

Charleroi: Broyles 2-14, Hamilton 10-6, Tabu 12-7, Wilkinson 3-0, Lalic 4-2, Jacobson 3-0, Riddick 6-7, Massot 5-0, Matela 0-4, Major 0-0