Bart Wilmssen nieuwe beloftencoach van Club Brugge

Club Brugge heeft donderdag naast een nieuwe hoofdcoach ook een nieuwe trainer van de beloften aangesteld. Dat wordt Bart Wilmssen. De 41-jarige ex-profvoetballer van Lierse en Westerlo, die van november 2011 tot mei 2012 nog aan het roer stond bij tweedeklasser Antwerp, tekende een contract voor anderhalf seizoen.

Uit een twintigtal kandidaturen voor de functie van beloftencoach heeft Club voor Wilmssen gekozen “omdat zijn visie en manier van werken het dichtst aanleunt bij wat er door Philippe Clement werd uitgebouwd”. De Bruggelingen zijn ervan overtuigd dat Wilmssen als voormalig profvoetballer de beloften kan voorbereiden om door te groeien naar het eerste elftal van de club.

Wilmssen, die als coach successen boekte bij derdeklasser Hoogstraten, start vrijdag als beloftencoach en volgt in die functie Philippe Clement op. “Ik kijk er enorm naar uit om te werken met de beloften van Club. Ik had enkele interessante aanbiedingen maar heb met volle overtuiging gekozen voor de kans die Club Brugge mij heeft geboden.”

Eerder op de dag stelde Club ook al de Spanjaard Juan Carlos Garrido voor als hoofdcoach. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen, met een optie op één seizoen extra.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.