Semy Tlili en Ann-Sophie Duyck oppermachtig tijdens zevende SW Ladies Run in Harelbeke

De 10,4 kilometer was een kolfje naar de hand van Semi Tlili, midden op beeld.
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Het 35ste Harelbeeks Joggingcriterium werd vrijdagavond op gang geschoten met de zevende SW Ladies Run in en rond de Gavers. De 10,4 kilometer was een kolfje naar de hand van Semi Tlili en Ann-Sophie Duyck. Jarno Croebels en Rihana De Craene waren primus op de 5,2 kilometer.

Lang duldde Kortrijkzaan Semy Tlili de tegenstand niet bij hem. Al na kwart koers koos hij het hazenpad. Hij snelde onbedreigd naar een eenvoudige zege. Daags voordien werd Semy nog vierde in Liedekerke. Michiel Cottenie uit Heestert werd tweede voor Avelgemnaar Yves Vandemeulebroucke.

Bij de dames trok Ann-Sophie Duyck aan het langste eind. De Harelbeekse hield de Deerlijkse Els Decottenier ruim achter zich. Eveline Demeulemeester vervolledigde het podium.

Op de 5,2 kilometer was het Jarno Croebels uit Kuurne die heer en meester was. Kortrijkzaan Tim Vandevelde werd tweede voor Wout Acke. Rihana De Craene uit Sint-Eloois-Vijve mocht het zegegebaar bij de dames maken. Jana Callens werd knap tweede voor Marit Waelkens die het podium compleet maakte.

Op 3 juni staat met de eerste Dwars Door De Wingerd de tweede wedstrijd van het criterium op de kalender.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier