Oostende pakt uit met trailrun parcours in Sportpark De Schorre

Het trailrun parcours werd dinsdagnamiddag ingehuldigd door Bart Plasschaert (schepen Sport en Jeugd) en Natacha Waldmann (schepen Onderwijs) en de leerlingen van de H. Hartschool. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Stad Oostende heeft tijdens de Vlaamse Loopweken, van 19 september tot 14 oktober, een trailrun parcours geïnstalleerd in Sportpark De Schorre. Het parcours van 1,5 km met 15 hindernissen staat niet alleen ter beschikking van de scholen, maar is buiten de schooluren ook toegankelijk voor verenigingen en zelfs families.

De Vlaamse Loopweken vormen het startschot voor het nieuwe schoolsport jaar. Stad Oostende, Sport Vlaanderen en schoolsport promotor MOEV, slaan de handen in elkaar om alle leerlingen op een toffe manier te doen bewegen. Naast de traditionele veldlopen worden ook alternatieve loopvormen aangeboden.

Stad Oostende installeerde een trailrun parcours in Sportpark De Schorre, met start op de atletiekpiste, met natuurlijke hindernissen zoals een klimmuur, een klimnet, strobalen, monkey bars en steile hellingen. Het parcours van anderhalve kilometer vormt een leuke uitdaging voor jong en minder jong.

Vorig jaar kwamen meer dan 2.000 Oostendse schoolkinderen naar De Schorre om het trailrun parcours af te leggen. Voor de tweede editie wordt op een verdubbeling van het aantal deelnemers gegokt. Het parcours is permanent ter beschikking van de sportieve Oostendenaars.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier