Obasuyi met evenaring Belgisch record naar finale 60m horden op WK atletiek indoor

Michael Obasuyi gaat naar de finale van de 60m horden. © BELGA

Michael Obasuyi heeft zich zaterdag met een evenaring van zijn Belgisch record geplaatst voor de finale van de 60 meter horden op de wereldkampioenschappen indooratletiek in het Schotse Glasgow. Elie Bacari strandde ondanks een persoonlijk record in de halve finales.

Obasuyi werd in de eerste van drie halve finales tweede in 7.54, ex aequo met de Fransman Just Kwaou-Mathey, nadat de Spanjaard Asier Martinez gediskwalificeerd werd. Hij moest slechts een honderdste toegeven op de Cypriotische winnaar Milan Trajkovic. Enkel de eerste twee van elke halve finale en de beste twee verliezende tijden plaatsten zich voor de finale van zaterdagavond (22u30). Omdat Obasuyi en Kwaou-Mathey ex aequo tweede werden, kon slechts één beste verliezende chrono opgevist worden. Dat was de Italiaan Lorenzo Simonelli (7.48). In de reeksen had Obasuyi 7.66 laten optekenen.

Obasuyi heeft sinds vorige maand met 7.54 het Belgisch record op de 60m horden achter zijn naam. Op het BK in Louvain-la-Neuve verbeterde hij het 26 jaar oude record van Jonathan N’Senga. Obasuyi, 24, is in Schotland toe aan zijn tweede WK indoor. Bij zijn eerste deelname, in 2022 in Belgrado, strandde hij in de halve finales.

Elie Bacari zette in de tweede halve finale 7.58 op de tabellen, daarmee verbeterde hij zijn persoonlijk record met drie honderdsten en werd hij derde. Zijn halve finale werd gewonnen door de Amerikaan Trey Cunningham (7.49), voor de Spanjaard Enrique Llopis (7.53). Bacari zette de derde beste verliezende tijd op de tabellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier