Meer dan 400 deelnemers voor Lenteloop in Oudenburg

© (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Zaterdag ging het Runningcenter Criterium 2023 van het Houtland van start met de 17de Lenteloop in Oudenburg. De organisatoren mochten van geluk spreken. Na het rotweer van de jongste dagen scheen de zon en kwamen er voor de jeugdlopen, jogging 5 km en wedstrijdloop 10 km, meer dan 400 deelnemers aan de start.

Na de jeugdlopen met vooral veel kleuters, werd de start gegeven van de 5 km met 125 deelnemers. Bij de dames ging de zege naar de 14-jarige Nienke Dewitte, lid van AV Jabbeke. Ze won voor Stefanie Monteyne, Louise Dansercour en Laure Haeve.

Bij de heren liep favoriet Reinbert Van Acker uit Lombardsijde als eerste over de streep. Hij won voor Tibo Pannecoucke (Ieper) en Philippe Van Lierde uit Oudenburg.

Om 16u. ging de 10 km, twee ronden van 5, van start met 225 deelnemers. Bij de dames noteerden we een mooie zege voor Hermes-atlete, Charlotte Van Laethem, 20 jaar en derdejaars studente kiné. Ze won voor Ilke Deleu uit Poperinge.

Bij de heren liep Philippe Loosveldt uit Wenduine halfweg, na vijf km, al ruim aan de leiding. Hij verzwakte niet en liep gemakkelijk naar de zege. Oostendenaar Ewout Van Dorpe en Jens Caura uit Ichtegem stonden mee op het podium.

Zaterdag, 18 maart, volgt de Kasseiloop, 10 km in Eernegem, start om 15u., info 0475/97 08 27.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.