Jozef Verhellestadion heeft eerste indoor atletiekhal in West-Vlaanderen

De topatleten van Hermes AC samen aan de start van de nieuwe indoor looppiste. © (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Vlaamse minister Weyts van Sport was persoonlijk aanwezig om de gloednieuwe indoor sporthal op het Jozef Verhellestadion officieel te openen, in aanwezigheid van de Oostendse mandatarissen: burgemeester Bart Tommelein, eerste schepen Bjorn Anseeuw en sport schepen Bart Plasschaert.

De nieuwe sportaccommodatie kostte 1,5 miljoen. Er kunnen verschillende atletiekdisciplines beoefend worden: sprintnummers, hoog- en verspringen. Naast de piste is er een toeschouwerszone, die volledig rolstoeltoegankelijk is.

Na de opening demonstreerden de topatleten van Hermes Atletiekclub enkele sprintnummers op de 60 meter lange, zachte tartanbaan. Hoogspringer Giebe Algoet sprong over twee meter!

Na de renovatie van de buitenpiste en de accommodaties voor de verschillende disciplines, én de realisatie van de indoorpiste, volgt in 2024 de laatste fase van de opwaardering: de renovatie van het clubhuis, dat dateert uit de jaren 1950. Alles wordt vernieuwd en er komen ook nieuwe kleedkamers en een fitnessruimte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier