Jason Lefever en Els Decottenier winnen snikhete Eilandloop in Harelbeke

Els Docottenier was heer en meester op de 10km. © ELD
Redactie KW

De derde wedstrijd van het Harelbeeks Joggingscriterium werd gedomineerd door Jason Lefever en Els Decottenier. Op de halve afstand waren Semy Tlili en Joke D’Haeyere primus.

De wegens de hitte ingekorte 10 kilometer was een kolfje naar de hand van Jason Lefever. Voor eigen publiek duldde de atleet van de Gavertrimmers geen enkele tegenstand. Michiel Cotenier uit Heestert werd tweede. kort daarop mocht Steven Desmet als derde mee het podium op.

Bij de dames was Els Decottenier heer en meester. De Deerlijkse domineerde van begin tot einde. Ze zorgde meteen ook voor de dubbel voor de Gavertrimmers. Kim Verschatse werd op ruime afstand tweede voor Isabel Deprez die de top drie vervolledigde.

Op de 5 kilometer was het Semy Tlili die de lakens uitdeelde. De Kortrijkzaan haalde het stadsgenoot Tim Vandevelde die opnieuw zijn uitstekende vorm bevestigde. Jarno Croubels uit Kuurne werd knap derde.

Bij de dames was Joke D’Haeyere de beste. Eveline Demeulemeester werd tweede nipt voor Solène Raes.

De vierde wedstrijd van het 35ste Harelbeeks Joggingscriterium staat gepland op 1 juli. De Ironrun ten voordele van voor het Kom Op Tegen Kanker gaat voor het eerst door. De volledige opbrengst gaat integraal naar KOTK.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier