Dapalo Herfstcross was een groot succes

Het podium bij de miniemen. © foto Jan Stragier

Op zondag 30 oktober werd in Moorslede de 35ste Dapalo Herfstcross gelopen onder grote publieke belangstelling. Deze wedstrijd telde ook als het provinciaal kampioenschap.

In het prachtige zonnige weer hebben er heel wat sportievelingen deelgenomen aan deze veldloop op een vernieuwd parcours. Dit was de vierde wedstrijd van het ingekorte Veldloopcriterium van de Vrije Sporters.

Om 14 uur stipt werd de start gegeven voor de G-sporters. Daarna volgden de verschillende jeugdreeksen en de volwassenenreeksen, goed voor 28 wedstrijden in totaal, met 384 deelnemers die de weg vonden naar het attractieve parcours.

Op de foto zie je het podium van de miniemen met Lowie Vangheluwe (Dapalo) uit Dadizele, die won voor August Heens uit Houthulst en Jorben Derhore uit Ingelmunster. Ze worden omringd door enkele Dapalo-bestuursleden en speaker Henri. (JS)