Athora Great Bruges Marathon start met inschrijvingen

© GF
© GF
Redactie KW

De Athora Great Bruges Marathon heeft op zondag 17 oktober voor de vijfde keer plaats. Tijdens deze jubileumeditie kunnen de deelnemers een marathon of een halve marathon lopen. Voor wie wil wandelen zijn er twee afstanden voorzien. Inschrijven kan vanaf nu.

Na drie fysieke en één virtuele editie door covid-19 vindt zondag 17 oktober opnieuw de Athora Great Bruges Marathon plaats. In deze marathon met culinair tintje wordt zowel het als Unesco Werelderfgoed erkende historische stadscentrum van Brugge aangedaan, als enkele pittoreske polderdorpen. “We kijken er reikhalzend naar uit om na een jaar onderbreking onze deelnemers opnieuw in levenden lijve aan de start te verwelkomen van een echte marathon”, klinkt Greg Broekmans van organisator Golazo in een perscommuniqué. “We hebben onze loop- en wandelcommunity enorm gemist. Maar ook het omgekeerde is zeker waar: de vraag naar deelname aan fysieke events is enorm.”

Ook pittoreske dorpen

De Athora Great Bruges Marathon blijft bewust trouw aan de succesformule van de voorbije jaren. Het parcours gaat voor honderd procent over Brugs grondgebied. De start van de marathon ligt in het historisch centrum aan de Dijver. Deelnemers trekken eerst noordelijk naar de kust van Zeebrugge en keren daarna terug om te finishen in de schaduw van het Belfort op de Grote Markt. Onderweg zijn er voor de deelnemers passages langs pittoreske dorpen zoals Lissewege, Koolkerke, Dudzele en Zwankendamme.

Iedereen op eigen tempo

Ook de lopers en wandelaars van de halve marathon en de deelnemers aan de Family Walk over 8 km starten en finishen in deze unieke historische setting. Onderweg en aan de finish worden de deelnemers als vanouds culinair in de watten gelegd op een manier die het uitgesproken bourgondische karakter van Brugge eer aan doet. Schepen van Sport Franky Demon: “De vele verschillende formules zorgen ervoor dat iedereen Brugge op zijn eigen manier en tempo kan (her)ontdekken. Dat is ook de visie die we als Brugge sportstad willen uitdragen: elke Bruggeling moet zijn (favoriete) sport kunnen beoefenen.” (ACR)

Programma

Zaterdag 16 oktober 2021

Afhalen borstnummers in de Hallenzalen (Markt, Brugge): 12.00 uur- 17.00 uur.

Zondag 17 oktober 2021

Afhalen borstnummers in de Hallenzalen (Markt-Brugge): 7.30 uur – 10.30 uur.

Start Marathon voor lopers: 10.00 uur.

Start Half Marathon voor lopers: 10.00 uur.

Start Half Marathon Walk: 10.30 uur.

Start Great Bruges Family Walk (8km): 10.30 uur.

www.athoragreatbrugesmarathon.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten