Annelies Demuynck en Stijn Lycke winnen Hermesloop in Oostende

Redactie KW

Na één jaar onderbreking werd in Oostende weer de Hermesloop georganiseerd, de vijfde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium. Na de twee jeugdlopen stonden 197 atleten aan de start voor de 7,2 km bij de dames en 9,5 km bij de heren. De overwinning ging naar Annelies Demuynck en Stijn Lycke.

Bij de dames was favoriete Annelies Demuynck (Bredene), na een lange spierblessure, terug van weggeweest. Ze liep van start tot aankomst aan de leiding en won in 28’55”, met ruime voorsprong op twee Hermes-atletes, Nel Van Damme en Maité Maes (beiden Oostende). Martine Jacqueloot (Oostende) pakte de vierde plaats, voor Sophie Tuttens (Meulebeke).

Bij de heren liep halfweg een kopgroep van drie aan de leiding: Alain Geerts (Impe), Kenneth Vanduyfhuys (Oostende) en Stijn Lycke (Brugge). Geerts moest eerst lossen en bij het binnenkomen van de piste demarreerde Lycke. Hij finishte in 32’42”, veertien seconden sneller dan Vanduyfhuys en 30 seconden voor Geerts. Parick Jonckheere uit Alveringem pakte de vierde plaats, voor Luc De Ketelaere (Gistel), Yordi Vanhee (Oostende) en Johan Olivier (Koekelare).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Kiwi Run op zaterdag 18 mei, 7 km of 10,5 km, met start en aankomst in de Blauwkasteelstraat, ter hoogte van het Ensorinstituut.

Top drie Heren: Kenneth Vanduyfhuys (2), Stijn Lycke (1) en Alain Geerts (3)
Top drie Heren: Kenneth Vanduyfhuys (2), Stijn Lycke (1) en Alain Geerts (3)© (Foto FRO)

Top drie Dames: Nel Van Damme (2), Annelies Demuynck (1) en Maité Maes (3)
Top drie Dames: Nel Van Damme (2), Annelies Demuynck (1) en Maité Maes (3)© (Foto FRO)

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier