André Greipel wint openingsetappe Belgium Tour in Knokke-Heist

André Greipel (Lotto-Belisol) heeft woensdag de eerste etappe in de Baloise Belgium Tour (cat. 2.BC) op zijn naam geschreven.

© BELGA

De rode leiderstrui is voor de Duitser. Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) finishte als tweede, de Nederlander Ramon Sinkeldam (Team Argos-Shimano) werd derde.

Al na drie kilometer wedstrijd trokken Laurens De Vreese, Alphonse Vermote, Dieter Uyttersprot en Olivier Chevalier in de aanval. Zij boekten tot maximaal 4:25 voorsprong op het peloton en hielden bij het aansnijden van de twee plaatselijke ronden op en rond De Wandelaar, elk 35 kilometer lang, daar nog slechts 2:25 van over.

Sprintersploegen

Op 38 kilometer van de eindmeet werden Vermote en Uyttersprot gegrepen door de grote groep en bleven enkel De Vreese met Chevalier nog voor het peloton uitrijden. Met nog 25 kilometer voor de boeg waren ook zij eraan voor de moeite en smolt alles opnieuw samen. De sprintersploegen hielden van dan af aan alles netjes onder controle en in de aangekondigde massasprint haalde André Greipel het op overtuigende wijze.

Morgen/donderdag trekken de renners van Knokke-Heist naar Ninove-Meerbeke, waar op de befaamde Halsesteenweg, de aankomstzone van de vroegere Ronde van Vlaanderen, de eindmeet ligt van de tweede etappe. In de 182,3 kilometer lange rit zitten onder andere de beklimmingen van de Tenbosse, Parikeberg, Bosberg en Congoberg.

(BS/Belga)

André Greipel wint openingsetappe Belgium Tour in Knokke-Heist

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.