Anderlechtspeler wint sporttrofee in Zonnebeke

Redactie KW

Leander Dendoncker is de laatste tijd op dreef bij de landskampioen en werd verkozen tot sportman van het jaar in de gemeente, Ine Mylle werd sportvrouw van het jaar.

De sportraad van Zonnebeke reikte afgelopen weekend de jaarlijkse sporttroffeeën uit. Met Leander Dedoncker en Ine Mylle heeft de gemeente alvast twee topsporters in huis. De twintigjarige Dendoncker uit Passendale werkte zich dit jaar op tot een niet te missen pion op het middenveld van Anderlecht. De interesse van grote ploegen zal niet lang meer op zich wachten en als de progressie zich doorzet zoals de laatste maanden, kan ook een eerste oproeping voor de Rode Duivels niet ver meer af zijn.

Atlete Ine Mylle, die vorig jaar ook de trofee wist weg te kapen, is dan weer een van de grote talenten in de atletiek. Op het BK behaalde ze de zilveren medaille in het hinkstapspringen, maar ook de hordeloop en de vijfkamp liggen binnen haar mogelijkheden. Momenteel verblijft de 18-jarige atlete in de VS waar ze haar studies voortzet en zich vervolmaakt in haar atletiekdisciplines.

Karel Descheemaeker (tafeltennis) werd bekroond met de trofee voor beloftevolle jongere, de twirlingploeg van de Koninklijke fanfare Sint Cecilia Passendale werd uitgeroepen tot het beste sportteam en Kris Lapere (wielrennen en veldrijden) mocht de trofee voor sportverdienste in ontvangst nemen. De schaal Jerome Decroix (genoemd naar de eerste voorzitter van de sportraad) ging naar Floris Vanacker (Tafeltennis). Hij staat elfde op de wereldranking bij de atleten met een handicap en kan wellicht naar de spelen in Rio.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.