Anderlecht beschouwt Oostende als een concurrent en dat vinden ze fantastisch aan zee

© BELGAIMAGE
Olivier Volckaert

Niet Ibrahima Conté of Andy Kawaya maar wel Yassine El Ghanassy is de nieuwe linkerflank van KV Oostende. Marc Coucke slaat opnieuw een slag op de transfermarkt.

KV Oostende drong vorige week stevig aan bij Anderlecht voor Conté en Kawaya, maar Anderlecht plooide niet. Ook al gooide Coucke wat euro’s op tafel voor Conté, toch ging paars-wit niet overstag. Anderlecht wou immers geen concurrent versterken. U hebt het goed gehoord. Anderlecht vindt KV Oostende een concurrent. Marc Coucke, die het spel met de pers perfect beheerst, liet dat uiteraard niet liggen. Hij liet zijn ongenoegen blijken over die stelling van Anderlecht (“we kunnen samen sterker worden toch ?”), maar eigenlijk vindt hij dat toch wel de max dat Anderlecht een concurrent in zijn weireldploegsje ziet.

Maar eerzuchtig als Coucke is, wou hij dus een grote vis binnenhalen. Al was het maar om de hoofdstedelingen van antwoord te dienen. En dus werd het Yassine El Ghanassy, die zelfs al de medische testen bij Reims had afgelegd nadat hij eerder Saint-Etienne had afgewimpeld. Oostende dat Reims en Saint-Etienne aftroeft op de transfermarkt, de status van het weireldploegsje is duidelijk veranderd.

Ik geloof wel in de transfer van Yassine El Ghanassy. De jaren van verstand zijn hopelijk aangebroken bij het enfant terrible. Vergeet ook niet dat de Marokkaanse Belg veel te verliezen heeft als hij het weer ‘verkakt’ in België. Oostende heeft dit seizoen trouwens goeie ervaringen met spelers terug naar België te halen. Denk maar aan David Rozehnal en Joseph Akpala. Het zal zeker en vast een rol gespeeld worden. En het stopt in januari wellicht niet met El Ghanassy. Wellicht trekt KVO deze maand nog een verdediger aan maand.

Moest je er trouwens nog aan twijfelen. Met de transfer van El Ghanassy zet KV Oostende zijn ambitie voor play-off 1 (lees : Europees voetbal) kracht bij. Anderlecht is dus gewaarschuwd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.