Zwemclub Coast haalt BK klein bad naar Brugge

Axel Vandenheede

Na vele jaren vindt er in West-Vlaanderen nog eens een Belgisch kampioenschap zwemmen plaats.

Het is Flanders Coast Swimming Team dat het BK in klein bad mag organiseren op 12 en 13 november 2016. Dat Belgisch kampioenschap vindt echter niet plaats in Middelkerke of Veurne: Coast wijkt uit naar het nieuwe zwembad in Brugge, dat sinds enkele maanden open is.

Het is trouwens een mooi gegeven dat er nog eens een nationale titelstrijd zwemmen in deze provincie wordt georganiseerd: de voorbije jaren ging het BK in klein bad traditioneel naar Oost-Vlaanderen (vanaf 2012 in Rozebroeken in Gent, daarvoor een hele tijd in Wachtebeke) en het BK in groot bad in mei vindt al sinds jaar en dag plaats in het Antwerpse Wezenbergzwembad.

Het BK in klein bad in november volgend jaar zal voor de topzwemmers een goede test zijn richting het WK in klein bad, dat in Windsor (Canada) georganiseerd wordt.

Zwevegem

Naast Brugge organiseert ook Zwevegem volgend jaar een BK: op 1 mei vindt daar de nationale titelstrijd waterballet voor senioren en masters plaats. De organisatie is in handen van synchroonclub Flamingo’s uit Zwevegem, dat tot de Belgische top behoort.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.