Zwaantjes Roller Club weer in actie

De debutanten en jongste competitierenners onder leiding van Karel Decraemer.© (Foto FRO)
De debutanten en jongste competitierenners onder leiding van Karel Decraemer.© (Foto FRO)
Redactie KW

Sinds 10 mei is Zwaantjes Roller Club weer volop actief. Alle categorieën trainen weer driemaal per week en er worden plannen gesmeed om deel te nemen aan nationale en zelfs internationale wedstrijden. Bestuurslid en trainer Andy Deceuninck weet er alles van.

“Nationaal trainer Kwinten Tas heeft afgelopen weekend de beste Vlaamse jeugd en cadetten verzameld in Zandvoorde voor een tweedaagse stage”, begint Andy Deceuninck. “Zijn doel was om heel vroeg de talentvolle atleten te ontdekken, die kunnen in aanmerking komen voor nationale selecties. Al onze categorieën trainen nu weer drie keer per week en de oudsten zelfs dagelijks, uiteraard volgens de geldende coronamaateregelen. Indien de overheid het licht op groen zet, kunnen we met onze club deelnemen aan de Europa Cup in het Oostenrijkse Wörgl, het laatste weekend van juni. Alle skeelerclubs zijn bezig met het opstellen van een nieuwe Belgische kalender, maar alles hangt af van de nodige versoepelingen.”

Flanders Grand Prix

“Uiteraard rekenen wij erop dat tegen half augustus het licht op groen zal staan voor de organisatie met publiek van onze driedaagse, de Flanders Grand Prix. Zonder publiek is dat voor de club niet interessant, maar als een evenement met duizend man toegelaten wordt, dan springen we, rekening houdend met de veiligheid van renners en bezoekers, zeker op de kar.”

Sterker dan ooit

Karel Decraemer, zelf een succesvol atleet op nationale en internationale kampioenschappen, is dolenthousiast omdat hij weer drie keer per week de jeugd van Zwaantjes Roller Club mag bijschaven wat techniek, snelheid en kracht betreft.

“Zodra het toegelaten was, hebben we training gegeven in bubbels. Eerst van 5 of 10, nu al van 25. Zelfs de jongste categorieën trainen drie keer per week. We zijn fier dat er acht jonge meisjes en jongens overgekomen zijn van de recreatie naar de competitie. Je ziet ze elke week beter en beter presteren. Uiteraard hoopt iedereen dat er binnenkort weer wedstrijden mogelijk zijn. Competitie is de beste motivatie. Ik heb zelf van mijn 5de tot 22 jaar geskeelerd, met drie nationale titels, twee deelnames aan het EK en één vijfde plaats op het WK in Italië. Ik weet uit ervaring wat onze jeugd het laatste jaar gemist heeft. Vader Marc is nog steeds onze ambitieuze voorzitter. Zwaantjes Roller Club heeft moeilijke tijden beleefd in de coronacrisis, maar samen komen we er sterker uit dan ooit!” (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.