ZVC Assebroeke start met een vier op zes

In eerste nationale van het zaalvoetbal won de Brugse ploeg met 1-4 bij Engiechu Liège.

Voor de verplaatsing naar Luik kon Assebroeke niet rekenen op de geblesseerden Braem en de broers Longueville. Maar ook Deswarte, L. Simoens en C. Simoens waren er niet bij, net als Seppe Vereecke. Twee beloften, A. Simoens en Staute werden aan de Brugse kern van negen spelers toegevoegd. Naast hen waren dit keeper Vanthorre, D. en V. Masselus, Lenihan, Vandelanoitte, Van Holm en Dewilde.

Assebroeke ging meteen goed van start met een schot van Van Holm op de paal. Zijn tweede poging werd door de Luikse keeper gepakt. De thuisploeg kwam dan even opzetten en na drie minuten was het raak. Nadat Van Holm ietwat te zwak het doel belaagde was het Dewilde die vanuit de draai de score in evenwicht bracht.

Assebroeke moest dan alle zeilen bijzetten om niet in verlegenheid gebracht te worden. Dit resulteerde in vier blauwe kaarten in 15 minuten. De ingevallen Staute had voor de rust nog twee unieke mogelijkheden, maar kreeg de bal er niet in.

In de tweede helft moest doelman Vanthorre zich meteen twee keer tonen. Aan de overzijde was het wel raak voor Assebroeke toen Dewilde voor de 1-2 zorgde. Liége reageerde meteen, maar Vanthorre hield zijn ploeg knap overeind. Halfweg bracht ook de paal hem redding. Ook Assebroeke trapte via Lenihan op de staander en zo bleef het spannend.

De 1-3 kwam er dan toch na een goede aanval waarbij D. Masselus raak trof. Assebroeke plooide niet en Masselus zag zijn sterke wedstrijd zeven minuten voor tijd beloond met een tweede treffer. De Bruggelingen hielden in het slot achterin alles goed dicht en wonnen zo met 1-4. Assebroeke staat met een vier op zes op een gedeelde derde plaats. Volgende vrijdag ontvangen zij in de Landdijk in Zeebrugge om 21.30 uur Hoboken Ster.