Zussen Lobke en Ilse Desutter op VK judo in eigen Tielt

Op zaterdag 19 oktober organiseert de Vlaamse judofederatie in samenwerking met de Tieltse judoclub in De Ponte de Vlaamse judokampioenschappen voor seniors. Voor eigen publiek mogen de zussen Lobke en Ilse Desutter de Tieltse eer verdedigen.

De zussen Lobke (links, zwarte gordel) en Ilse (rechts, bruine gordel) verdedigen de Tieltse eer op de Vlaamse judokampioenshappen. © foto GD

Het kruim van de Vlaamse judowereld vindt ondertussen al goed zijn weg naar de Tieltse sporthal want sinds oktober 2016 vinden daar steevast de Vlaamse kampioenschappen voor de jeugd en voor de seniors plaats. De organisatie oogstte de afgelopen jaren heel veel lof en zo heeft de Tieltse judoclub dan ook een heel mooie reputatie opgebouwd.

Zaterdag strijden de seniors om de Vlaamse medailles en om een felbegeerd ticket voor het Belgisch kampioenschap op 2 november. Voor de eigen judoclub komen twee judoka’s in actie, de zussen Lobke en Ilse Desutter. Door hun podiumplaats op het provinciaal kampioenschap wisten beiden zich te plaatsen voor de Vlaamse eindstrijd. Lobke (21) haalde zilver in de klasse -58kg en Ilse kroonde zich tot West-Vlaams kampioen in de klasse -78kg.

“Mijn provinciale titel kwam niet echt als een verrassing,” zegt Ilse. “Ik had al vaker tegen mijn tegenstanders gevochten. Ik werd al vijf keer provinciaal kampioene bij de jeugd maar dit was mijn eerste titel bij de seniors.” Zaterdag mag ze opnieuw het podium ambiëren, want begin dit jaar behaalde ze al zilver op het Vlaams en brons op het Belgisch kampioenschap bij de U21.

Het is altijd heel leuk om voor eigen publiek te mogen vechten

Zus Lobke (21) neemt nu voor de derde keer deel. “Ik haalde eerder al een aantal keer brons op het PK, maar afgelopen weekend pakte ik voor het eerst zilver. Ik ben enorm gemotiveerd om zaterdag het beste van mezelf te geven. De afgelopen jaren werd ik vijfde en zevende op het VK. Ik droom ervan om me eens voor het BK te plaatsen maar daarvoor moet ik minstens het podium halen.”

Voor de meisjes wordt het Vlaams kampioenschap een thuismatch, want in sporthal De Ponte kunnen ze rekenen op de steun van hun familie en clubgenoten. “Het is altijd heel leuk om voor eigen publiek te mogen vechten. Toen ik in februari zilver haalde op het VK U21 was iedereen keihard aan het supporteren voor mij,” zegt Ilse. “Het is ook heel speciaal om met ons tweetjes, als enige Tieltse judoka’s, te mogen aantreden. Hopelijk kunnen we alle twee een heel knappe prestatie neerzetten,” besluit Lobke.

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.