https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zus Koen Naert had graag groot evenement georganiseerd: “Hopelijk plaats in top 20”

Evelien Naert uit Ledegem met foto van haar broer, marathonloper Koen Naert. © JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Geboren Roeselarenaar Koen Naert neemt in het laatste weekend van de Olympische Spelen deel aan de marathon. In Ledegem zullen de prestaties van de Europees kampioen van 2018 op de voet gevolgd worden. “Eigenlijk had ik graag een groot evenement rond de deelname georganiseerd, maar dat zal voor het Europees kampioenschap van volgend jaar zijn”, aldus zus Evelien Naert.

Nadat hij onlangs nog volop aan het trainen was in Kenia, is marathonloper Koen Naert inmiddels afgereisd naar Japan waar hij zal deelnemen aan de olympische marathon. Daar staat hij op zondag 8 augustus aan de start.

Midden in de nacht

De wedstrijd zal op de voet gevolgd worden in Ledegem, waar zus en grote fan Evelien woont. “De wedstrijd wordt daar ’s ochtends vroeg gelopen. Hier zal het dan midden in de nacht zijn. We zullen toch op het puntje van onze stoel zitten”, aldus Evelien.

Zij organiseerde vijf jaar geleden, bij de deelname van Koen aan de olympische marathon in Rio de Janeiro, een feestje achteraan haar woning. Een vijftigtal familieleden en fans troepten dan samen om de olympische marathon op groot scherm te bekijken.

“Ik had eigenlijk dit jaar graag iets dergelijks gedaan, maar door de huidige coronatoestanden is dat niet echt verstandig. Misschien komen we wel samen in de kantine van Olympic Ledegem om daar het eerste uur van de wedstrijd te bekijken.”

Jaar uitgesteld

Aanvankelijk had Evelien het idee om dit jaar een groot evenement te organiseren rond de deelname van haar broer aan het grootste sportevenement ter wereld. “We wilden graag het voetbalplein van Olympic inpalmen. Volgend jaar neemt Koen deel aan de Europese kampioenschappen in München.”

“We hebben beslist ons evenement met een jaar op te schuiven. Wellicht zal Koen ook een veel mooiere plaats behalen in München dan nu op de Olympische Spelen.”

Weersomstandigheden

Toch hoopt Evelien dat haar broer ook op de Spelen zal schitteren. “Een plaats in de top twintig zou heel mooi zijn. Met de weersomstandigheden daar zal het moeilijk worden om een goede tijd te lopen. Maar waarom zou het weer niet in Koen zijn voordeel kunnen uitdraaien?”

Dat Evelien de olympische marathon van thuis uit moet volgen en niet aanwezig kan zijn in Japan, vindt ze niet erg. “Ik heb vliegangst en zou sowieso geen vliegtuig opstappen. De voorbije weken zochten we bewust weinig contact op met Koen. Hij staat enorm scherp en is erg gefocust. We willen hem dan ook niet storen in zijn voorbereiding”, besluit Evelien.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.