https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zuiders petanquetornooi op de Markt in Zwevezele

(foto KVZ)
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Op zondag 1 augustus toveren Günther Denoo en Els Masschelein, de uitbaters van café ’t Mandeken, de Markt van Zwevezele om tot een petanquebaan. Iedereen kan deelnemen aan het tornooi en nadien is er een optreden.

Jeu de boules, of petanque, speel je niet enkel op een camping in Frankrijk. Dat vinden Els Masschelein en Günther Denoo van cafe ’t Mandeken. “Op 1 augustus, de dag voor ons verlof, leggen we naast ons terras op de Markt een petanquebaan aan”, vertelt Els. “Iedereen kan deelnemen, jong, oud, met je vereniging…”

Het idee is niet uit de lucht gegrepen. “We wilden al langer nog eens iets doen in ons café”, zegt Günther. “Zelf gaan we op reis naar een camping waar we meestal deelnemen aan zo’n tornooi”, vult Els aan. “We leren er nieuwe mensen kennen en de sfeer is opperbest. Dat idee wilden we meenemen naar Zwevezele.”

In het Kasteelpark in Zwevezele liggen er enkele petanquebanen. Toch kozen de uitbaters ervoor om alles op de Markt te organiseren. “Die zondag blijft ook een gewone cafézondag. Iedereen blijft welkom om gewoon iets te komen drinken. Daarom wilden we niet ons hele café verhuizen naar het park.” Na de finale is er een optreden van de coverband Peter & De Gems. Ook de huisgemaakte picon zal die dag een extra tikkeltje aandacht krijgen.

Nog plannen

Het café is na 1 augustus drie weken dicht. Daarna blijft het koppel niet stilzitten. “We zouden heel graag weer optredens geven in ons café, zoals vòòr corona”, zegt Günther.

Eén ding is zeker: in december is er een feest in CC De Wissel. “Normaal organiseert de brandweer altijd een fuif. Nu zijn wij van plan om dat over te nemen”, zegt Els. Leuke plannen dus, en de menukaart kreeg een upgrade: er zijn nieuwe warme hapjes en de bekende cocktail ‘Güntherke’ heeft nu een zusje, ‘Elsje’.

(KV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.