Zsofi Verleden behaalt brons op vloer tijdens FIT Challenge: “Ik ben echt supertevreden”

Zsofi Verleden. (foto RV)
Zsofi Verleden. (foto RV)
Redactie KW

Op 26 en 27 juni vond in Gent de FIT Challenge plaats. In het toestelturnen bereikte Zsofi Verleden (14) van Gym Izegem een derde plaats op de vloer, haar favoriete toestel. Vooraf had ze met een mogelijke medaille geen rekening gehouden.

“De doelstelling die ik voor mezelf had opgesteld, was gewoon om het beste van mezelf te geven en te zien waar ik daarmee zou eindigen”, zegt de 14-jarige Zsofi Verleden uit Izegem, die wetenschappen volgt aan het GO! Atheneum Voskenslaan. “Ik ben dan ook supertevreden met mijn bronzen medaille. Ik had het echt niet verwacht dat ik op het podium zou geraken.”

“Grond is wel mijn lievelingstoestel, omdat je veel meer dingen kan tonen, zoals lenigheid, kracht en uitstraling, wat minder het geval is bij andere toestellen. Een toestel waar ik minder goed in ben, is de brug. Vooral daaraan moet ik nog werken.”

Olympische dromen

“Ik zou echt ontzettend graag aan EK’s, WK’s en natuurlijk de Olympische Spelen willen meedoen. Dat is een droom van toen ik begon met turnen. Ik zou het allemaal heel graag eens willen meemaken. En een medaille daar zou natuurlijk helemaal een pluspunt zijn.”

“De prestatie die mij tot nu toe het meest is bijgebleven, is die van vorig jaar. Voor corona hadden we een wedstrijd in Canada, en daar heb ik in de vloerfinale een zilveren medaille behaald. Ik ben daar enorm trots op, want dat was mijn eerste internationale wedstrijd als junior.”

En straks senior

“Nu is het vooral de bedoeling om in de periode van september tot december nog veel wedstrijden te doen vooraleer ik senior word. Als ik senior ben, wil ik gewoon graag eerst veel nieuwe elementen leren, zodat ik die in mijn oefening kan doen. Om dan die oefeningen op veel wedstrijden te kunnen uitvoeren. Ik kijk daar echt superhard naar uit. Maar nu wil ik wel eerst nog genieten van de vakantie”, besluit Zsofi Verleden. (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten