Zondag voor het eerst een kwarttriatlon in Veurne

Sandman Events organiseert op zondag 6 mei in Veurne de allereerste kwarttriatlon: Wim Fierens, Jeffrey Taveirne en Romeo Glorie.
Redactie KW

Op zondag 6 mei heeft in Veurne een kwarttriatlon plaats. In en rond deze ‘Boetestad’ zullen de vele atleten zwemmen, fietsen en lopen. En dit in een aantal reeksen.

De organisatie gaat uit van Sandman Events. Deze groep heeft ervaring in het organiseren van dergelijke evenementen. Zo worden er in Koksijde en De Panne al een aantal loop- en fietswedstrijden gehouden. Veurne kon uiteraard niet achterblijven. Zo werd de Argenta Sporkin 1/4 Triatlon in het leven geroepen.

Met heel veel succes blijkbaar, want de inschrijvingen werden op 23 april al afgesloten. Dat betekent dat er geen daginschrijvingen meer mogelijk zijn. Enkel nog trio’s en paratleten kunnen inschrijven in de tent op de Grote Markt.

De volledige administratie van de inschrijvingen en betalingen loopt via Ticketpress. eu. Hiervoor wordt een kleine extra administratiekost aangerekend. Als de deelnemers zich inschrijven, verklaren zij zich automatisch akkoord met de algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden.

Er zullen twee parkings zijn: eentje op de voetbalpleinen van het Vaubanpark, met toegang via de Daniel Dehaenelaan. Deze zal enkel voor atleten zijn met een geldig toegangsbewijs. De andere parking bevindt zich aan het Will Tura Sportpark waar ook de douches zijn. Deze is beperkt tot 250 plaatsen en is op elk moment te verlaten, maar bevindt zich wel op 2 km van de wisselzone.

De start van de non-drafting triatlon op de kwartafstand is voorzien aan de Kaaiplaats. De deelnemers zwemmen 1.000 meter in het kanaaal Nieuwpoort – Duinkerke. Na deze afstand verlaten de atleten het water aan het Vaubanpark. Eenmaal uit het water grijpen de atleten hun fiets en fietsen daarna twee rondes. Het parcours ligt grotendeels in de Moeren, een deelgemeente van Veurne. De afstand van de fietsronde bedraagt 45 km. Dan volgt het lopen. Over een afstand van 10 km moeten de atleten eerst een aanlooplus maken van het Vaubanpark tot aan de Grote Markt. Daarna volgen vier rondes door het stadscentrum van Veurne met aankomst op de Grote Markt.

Er zijn drie reeksen voorzien: eentje voor individuelen, eentje voor trio’s en eentje voor paratleten. De start is voorzien om 14 uur en het einde van dit sportieve gebeuren is rond 19 uur voorzien. Als de weergoden meezitten en de zon schijnt volop, dan zullen daar gegarandeerd veel toeschouwers op afkomen. (Dirk Sennesael)