Zondag is er de laatste editie van Kortemark Loopt

Redactie KW

Zondag 11 maart wordt Kortemark voorlopig de laatste keer het mekka van de loopsport met de allerlaatste editie van Kortemark Loopt, het levenswerk van Walter Vanhoutte. Frederik Colpaert uit Handzame miste slechts één van de acht edities en ziet de wedstrijd allesbehalve graag verdwijnen.

“Eén keer verscheen ik wegens een blessure niet aan de start”, aldus de 42-jarige Frederik Colpaert. “Alle andere edities liep ik mee. Meestal loop ik de 10 km, alhoewel ik in het verleden ook nog de 20 km voor mijn rekening nam. Dit jaar is het zo dat ik veranderde van werk en ‘s avonds wat later thuiskom. Daardoor is het voor mij niet meer evident om elke avond te trainen. Het is ook winter en vroeger donker, wat niet ideaal is om te trainen voor een duurloop. Ik probeer nu om de twee dagen te gaan lopen, terwijl dat vroeger elke dag was. Ik werk in de bouw en ik kan je verzekeren dat een mens na een lange dag in de kou niet meer staat te springen om nog te trainen in dat winterweer. Toen ik half zo oud was als nu kon ik daar veel beter tegen. Het wordt zo langzaamaan tijd dat de zomer er weer aankomt, want de warmte maakt het trainen wat makkelijker. Ik bekijk het vanaf nu van week tot week en neem ook niet elk weekend meer deel aan een wedstrijd. Ik maak nu meer tijd voor het gezin.”

“Vorig jaar liep ik de 10 km in 33 minuten en strandde daarmee op een mooie 15de plaats. De nummers één en twee, respectievelijk Alexander Diaz en Stijn Fincioen, daar moet ik me op mijn 42ste niet meer mee meten. Dat dit de laatste editie zou zijn van Kortemark Loopt, is heel spijtig voor deze mooie wedstrijd. Maar de vraag die iedereen zich stelt, is natuurlijk wie dit zou kunnen overnemen. Wat Walter Vanhoutte deed voor de loopsport en voor deze wedstrijd is schitterend. Hij bouwde met zijn ervaring heel wat connecties op en was dag en nacht in de weer om sponsoring op te halen. Ik hoop dat iemand dit levenswerk kan en wil verderzetten”, besluit Frederik Colpaert.

Vorig jaar werd de 20 km noodgedwongen geschrapt uit de wedstrijd, maar dit jaar is die afstand terug. Start en aankomst van alle wedstrijden zijn in de Hospitaalstraat, terwijl alle logistieke ondersteuning zoals douches, kleed-ruimtes en cafetaria te vinden zijn op de gemeentelijke sportterreinen en oc De Kouter, dit in samenwerking met SVD Kortemark en KAV Roeselare. De Kidsrun en G-run worden afgewerkt in de Hospitaalstraat zelf, terwijl de 5 km, 10 km (twee ronden) en 20 km (vier ronden) in het centrum en op het onverhard joggingparcours rond de wachtbekkens gelopen worden. (JDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.