Zomertornooi TC Leiemeers ook met dubbelwedstrijden buiten criterium

Het familiale karakter is een van de troeven van TC Leiemeers. © PPW
Redactie KW

Ook bij de Kuurnse tennisclub Leiemeers zorgde de eerste golf van de coronacrisis voor een volledige lockdown. Het bestuur en enkele meer actieve leden bleven echter niet bij de pakken zitten en zorgden ervoor dat alle terreinen perfect speelklaar werden gemaakt. Het aantal actieve leden steeg inmiddels met meer dan honderd.

De club aan de boorden van de Leie beschikt over vijf buiten- en drie binnenterreinen. De prachtige taverne heeft dit jaar nieuwe uitbaters en het aantal leden steeg van 357 naar bijna 500. Sinds juni vorig jaar kunnen de leden ook padellen op twee nieuwe buitenterreinen.

Aansluiten is heel laagdrempelig. De club staat bekend om het familiale karakter en heeft een uitstekende jeugdwerking. Tijdens de zomerstages kunnen kinderen naast tennissen ook bowlen en zwemmen.

Zomertornooi

“Volgende week woensdag begint ons zomertornooi”, vertelt wedstrijdleider Christ Verschaeve. “We organiseren naast de gebruikelijke enkelreeksen ook een tiental dubbelreeksen. De enkels zijn voor het criterium. De dubbels vallen erbuiten.”

Die nieuwe poules worden enorm gewaardeerd. “Spelers en speelsters die in de gebruikelijke reeksen moeilijk te koppelen zijn, kunnen nu wel met elkaar tennissen tot 10, 20, 45 en 100 punten. Dit zowel in dubbel heren, dubbel dames en dubbel gemengd.”

“Sinds een tweetal weken zijn alle terreinen uitgerust met verlichting. Dat zal het puzzelwerk om alle tornooiwedstrijden te plannen enorm vergemakkelijken.” (PPW)

Wens je lid te worden of denk je voor TC Leiemeers iets te kunnen betekenen, neem dan contact op met Christ Verschaeve: 0476 95 35 33.