Zilver voor Bruggeling Brent Deklerck op EK Dubbele Minitrampoline

Brent Deklerck was in Sochi goed voor een zilveren medaille.© GF
Brent Deklerck was in Sochi goed voor een zilveren medaille.© GF
Redactie KW

Tot en met zondag heeft in het Russische Sochi het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline plaats. In deze laatste discipline was de 14-jarige Bruggeling Brent Deklerck (WIK Oostende) bij de junioren verrassend goed voor een tweede plaats.

Brent Deklerck moest normaal eerder op het EK in actie komen bij de juniores in Trampoline, maar door een blessure die hij eerder opliep in Sochi besloot hij om enkel deel te nemen in de discipline Dubbele Mintrampoline. In de voorronde was zijn sprong goed voor een score van 63.900 en zo plaatste hij zich met een negende plaats voor de finale op zondag. In die finale behaalde de Bruggeling een knappe score van 69.000, goed voor een zilveren medaille. Het goud was voor een Rus, Aleksandr Butko, met 71.700.

De zilveren medaille is voor Brent een mooie beloning voor het jarenlange harde turnwerk, eerst bij Rust-Roest Brugge en sinds twee jaar bij WIK Oostende waar hij zijn trainster Lynn Patrouille volgde en aan de kust ook gecoacht wordt door Annick Deweerdt. Een finale behalen was alvast een doelstelling voor Brent, maar vice-Europees kampioen worden is toch wel verrassend. “Voor aanvang van de finale wist ik dat als Brent in zijn reeksen zou slagen, het een strijd zou zijn voor plaats drie, vier of vijf. Hij werd weliswaar tweede. Ik ben alvast heel gelukkig en zeer trots op hem. Jammer dat ik er niet bij kon zijn”, aldus coach Lynn Patrouille die het gebeuren omwille van Covid-19 van thuis uit moest volgen. “Het was geen gemakkelijke voorbereiding op dat EK. Omwille van corona mocht Brent een periode niet trainen en was het dus iedere keer weer zeer hard werken.”

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.