Zevenkoppig Bockor Racing Friends Team voorgesteld: “Bij ons staat fun voorop”

We zien v.l.n.r.: Geert Godderis, Robin Dobbels, Koen Uyttenhove, Matthias Truwant, Wouter Declercq, Mario Duyck en Arthur Cuypers. Vooraan: peter Yves Lampaert met Aron Uyttenhove. Serge Jacobs ontbreekt op de foto. (foto Luc)
Redactie KW

In de toonzaal van het autobedrijf Declercq-Lafaut in de Tieltstraat vond de voorstelling plaats van het Bockor Racing Friends Team. Wielrenner Yves Lampaert, peter van het zevenkoppig team, was eveneens van de partij.

Het was een verrassend zicht toen we onze wagen parkeerden voor het bedrijf Declercq-Lafaut. Een enorme mooie truck met een verrassend laadplatform en daarop een glimmende, gele Honda motor zorgde voor een enig buitendecor. In de toonzaal van het autobedrijf ontdekten we nog zes Honda moto’s samen met de stralende gezichten van hun eigenaars.

Uniek laadplatform

“Samen met enkele vrienden zijn we echte motorfanaten”, legt Koen Uyttenhove (39) uit. “Dat betekent dat we graag onderweg zijn en in groep, samen met onze echtgenotes, op reis gaan… met de motor uiteraard. In september 2020, midden in de coronacrisis, bekroop ons de idee om één of twee motors klaar te zetten om op circuit te rijden. Na enig overleg kregen we een accommodatie ter beschikking in het bedrijf van grondwerken Bjorn Debackere. Vanaf dat ogenblik kwam alles in een ware stroomversnelling terecht. Er werd een spuitcabine geïnstalleerd, de aangekochte tweedehandsmotoren, allemaal van het merk Honda cbr 600RR, werden vakkundig onder handen genomen zodat ze glommen en als nieuw pronkten. Bij dat alles hadden we één doel voor ogen. Het racen op het circuit moest ons heel veel plezier schenken. Ondertussen hadden we een Facebookpagina en ons enthousiasme werkte werkelijk aanstekelijk en na enige tijd hadden we geen twee of drie motors, maar zeven! Ondertussen werd Bjorn Debackere bereid gevonden om zijn vrachtwagen uit te rusten met een uniek laadplatform. Ik behaalde mijn rijbewijs voor vrachtwagen en het duurde dan niet lang of we stonden met zeven rijders op het circuit. Het Bockor Racing Team was meteen geboren en kreeg ook heel wat bekijks, zeven piloten in eenzelfde outfit en met gelijke moto’s, dat was geen alledaags zicht! Ons team bestaat uit Mario Duyck, Robin Dobbels, Serge Jacobs, Geert Godderis, Matthias Truwant, Wouter Declercq en ikzelf. Arthur Cuypers is onze vast hulp in de pits.”

“Als clublokaal hebben we het praatcafé Den Bockor in Ingelmunster, uitgebaat door mijn broer Bart en tevens het supporterslokaal van Yves Lampaert. Meteen werd Yves bereid gevonden om het peterschap van ons racingteam op zich te nemen. We konden ons reeds uitleven op de circuits van Zolder, Mettet en Croix. Nee, we houden geen competitie en nemen ook niet deel aan wedstrijden. Bij ons staat het plezier en het samenzijn voorop. De fun primeert en dat zal ook zo blijven”, besluit Koen Uyttenhove het gesprek. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier