Vijf skeeleraars uit West-Vlaamse Zandvoorde naar EK in Portugal

Fran Vanhoutte vertegenwoordigt de Zwaantjes uit Zandvoorde in de A-junioren reeks op het EK.© FRO
Fran Vanhoutte vertegenwoordigt de Zwaantjes uit Zandvoorde in de A-junioren reeks op het EK.© FRO
Bron: Belga

Vijf skeelaars uit de West-Vlaamse club ‘Zwaantjes’ uit Zandvoorde trekken voor ons land naar het Europees kampioenschap skeeleren. Dat vindt plaats van 18 tot en met 25 juli in Portugal. In totaal vaardigt België zestien atleten af. De deelnemers uit West-Vlaanderen zijn bijna allemaal junioren.

Van de zestien skaters zijn er vijf aangesloten bij Zwaantjes Roller Club uit Zandvoorde. Bij de vrouwen gaat het om Fran Vanhoutte (A-junioren, Zwaantjes) en Lotte Verburgh (B-junioren, Zwaantjes). Bij de mannen zien we Indra Médard (Zwaantjes), Milan en Jolan Brissinck (A-junioren, Zwaantjes). In het verleden waren de Zwaantjes sterker vertegenwoordigd.

Warre van Damme (A-Junioren) van de Brugse Inline Skate Club was ook geselecteerd, maar neemt niet deel. De Bruggeling doet ook aan shorttrack en net in diezelfde periode vindt een belangrijke schaatsstage plaats in Italië. Daarom heeft hij een keuze moeten maken vanuit de schaatsbond en gaat hij niet naar het EK skeeleren.

Het toernooi in Canelas bij Porto is het eerste EK sinds 2019. Vorig jaar werd het hele skeelerseizoen door de coronapandemie geschrapt. In 2019 behaalde de Belgische delegatie in Pamplona 25 medailles: zestien keer goud, zes keer zilver en drie keer brons. Dat was het meest succesvolle EK ooit voor België. Alleen Italië en Spanje veroverden meer eremetaal. (BELGA/ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten