https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zes profkampen op Izegems Kerstboksgala

© De Bruggelingen Sergei Ballegeer en Jymma Osei boksen op kerstdag in Izegem. (Foto AC)
Lode Blomme

Een hoofdkamp is er op kerstdag niet in sporthal De Krekel, maar de organisatoren serveren evenwichtige kampen die de echte boksliefhebber zal waarderen. Er zijn ook vier amateurkampen.

Rudi Compernol en Wouter Dujardin pakken op kerstdag uit met vier amateurkampen en maar liefst zes profkampen. “Een echte hoofdkamp is er niet: het is tegenwoordig moeilijk om een kampioenschap te organiseren, maar we hebben geprobeerd evenwichtige kampen samen te stellen waarvan we denken dat het in elke kamp spannend zal worden”, zegt Rudi Compernol.

Bij de amateurs onder meer Amy Naert uit Ingelmunster die met Rachida Djazari een sterke Française tegenover zich krijgt. Felix Okunomo en Fazliu Liridon zijn twee boksers van BC Oostende die in de Izegemse ring verschijnen.

De Beer van Brugge

Geen Vlaams of Belgisch kampioenschap in Izegem op kerstdag, wel zes interessante kampen waarbij het van West-Vlaamse zijde uitkijken is naar Ruiseledenaar Mokmad Yousopov (tegen Jordan De Simone) en de Bruggelingen Sergei Ballegeer (vs. Peter Callista) en Jymma Osei (tegenstander Dzemal Bosnjak).

“Ballegeer of ‘de Beer van Brugge’ is zeker geen technische bokser, maar een werker. Zeg maar een echte West-Vlaming”, zegt Wouter Dujardin. “Hij won 1 profkamp en verloor er 1 en zijn kamp tegen Peter Callista wordt een serieuze test. De talentvolle Jymma Osei heeft een prachtige stijl en vuisten uit graniet, maar krijgt met Bosnjak wel iemand tegenover zich die volgens zijn entourage in de toekomst ‘vriend en vijand zal verbazen’.” .

Spektakel met ‘Mr. TNT’

De andere kampen zijn Sarkisian Grischa vs. Regnars Cirulis, Jack Mulowayi vs. Giorgi Urjumelashvili en Meriton Karaxha vs. Ivan Njegac. “De kamp van ‘Mr. TNT’ Karaxha zal wellicht over de volle zes ronden gaan, waarbij de toeschouwers ongetwijfeld een prachtig kijkstuk te zien zullen krijgen”, klinkt het bij de organisatoren.

(LB)

De weging is op maandag 24 december om 14 uur in café ‘t Elfde Gebod op het Kerkplein in Izegem. Tickets in voorverkoop ook in ‘t Elfde Gebod of via 0486 45 48 45 of 0494 33 62 90.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.