Zes eltitekampen op Izegemse kerstboksmeeting

Ahmed Boussaidi bokste eerder in Zwevezele tegen Sasha Yengoyan en wacht in Izegem nu een thuismatch. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

El Ghoulbzouri – Achergui wordt de hoofdkamp van de avond, maar daarnaast zijn er op kerstdag nog vijf elite- en drie amateurkampen in de Izegemse sporthal.

De terugkeer naar de Izegemse roots sloeg duidelijk aan op de recente 1 novembermeeting. De organisatoren Rudi Compernol en Herbert Herreman besloten dus al snel om dezelfde weg in te slaan voor de jaarlijkse kerstmeeting. Bedoeling was dat Delfine Persoon en Yves Ngabu zouden boksen, maar die geven om uiteenlopende redenen verstek: meervoudig wereldkampioene Delfine Persoon moet vier weken rusten en Yves Ngabu kan momenteel moeilijk gemist worden bij zijn voetbalploeg KSKV Zwevezele, waardoor sponsor Paul Degroote, nochtans zeer boksminded, zijn poulain in deze periode van het jaar liever niet ziet boksen.

Rudi Compernol slaagde er toch in enkele evenwichtige kampen te regelen en trok daarbij de kaart van de boksers uit de streek: zo boksen Roeselarenaar Sultan Abrekov (tegen de Tsjech Stegic) en Izegemnaar Boussaidi (tegen Gviniashvili uit Georgië) een thuismatch. Verder is het bij de elite ook uitkijken naar Stephen Danyo. De nummer een van Nederland kwam op 1 november met een hoofdwonde naar Izegem afgezakt, waardoor de kamp er in de eerste ronde al opzat, maar krijgt van de organisatoren een herkansing tegen Igor Faniyan.

‘West-Vlaamse’ kamp

Met Hakim Ben Ali uit Meulebeke (tegen Rachid Sali) treffen we nog een derde West-Vlaming bij de elitekampen. Bij de amateurs is het uitkijken naar Gianni Lecluyse (Respect Lauwe, tegen Nathan Tomic) en met Thibault George (BC Lichtervelde) – Quentin Raviart (Respect Lauwe) staat er zelfs een volledig ‘West-Vlaamse’ kamp op het programma.

De avond wordt afgesloten met twee aantrekkelijke kampen tussen Meriton Karaxha – Kristian Matija en El Ghoulbzouri – Ilias Achergui.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.